Bori se!

IMA 83 GODINE I RATUJE PROTIV RUSIJE! Bio je sportista i predsednik Saveza, sad nosi KALAŠNJIKOV!

Autor Dušan Ninković

Rešio je da se priključi ratu koji već danima traje u Ukrajini.

Izvor: Facebook/Sokil Rugby Club Lviv/printscreen

Nekadašnji predsednik Ragbi saveza Ukrajine Giorgi Džangirijan (83) uzeo je pušku u ruke i rešio da se bori za svoju zemlju!

Rat u Ukrajini traje gotovo dve nedelje, a do sada su brojni sportisti uzeli učešća u ratnim dešavanjima. Trener Šerifa Jurij Vernidub nalazi se na liniji fronta, kao i nekadašnji teniser Sergej Stahovski kojem je Novak Đoković obećao pomoć, ranije su poginula dvojica mladih fudbalera, a verovatno niko nije u uniformi očekviao čoveka od 83 godine!

Ipak, nekadašnji predsednik saveza nije želeo samo da posmatra ratna dešavanja u njegovoj okolini.

PRATITE UŽIVO RAT U UKRAJINI!

Na slici koja se pojavila na društvenim mrežama, a koju je okačio njegov nekadašnji klub Sokil, vidi se Giorgi sa oružjem, ali verovatno daleko od dela teritorije koji je Rusija napala. 

Giorgi Džangirijan je bio igrač i predsednik Sokila, kluba koji je 70 kilometara udaljen od granice sa Poljskom, a kasnije je bio i predsednik saveza. Sada njegov bivši klub pomaže izbeglicama iz ratnog područja tako što klupske prostorije koristi kao kamp za njih na putu ka zapadu Evrope, a verovatni je Giorgi dobio neku ulogu u toj operaciji.

Informacije o njemu i angažovanju u ratu podelio je na tviter profilu Oktavijan Morariu, predsednik Evropske ragbi federacije.