Mora tako

PAKAO ZA SRBIJU - NAJTEŽI PROTIVNIK U BARAŽU ZA SVETSKO PRVENSTVO: Zamalo senzacija, ali na kraju loše vesti za Orlove!

Autor Nikola Lalović

Prvo nas je žreb spojio sa najtežim mogućim rivalom, a kada smo se ponadali da oni mogu da kiksnu, pokazali su klasu.

Izvor: MN Press

Iako je Italija uspela da pobedi u prvom meču i da se drži do poluvremena u drugom, na kraju nije bilo senzacije. Posle 29:28 za "azure" u prvom duelu polufinala baraža za plasman na Svetsko prvenstvo Slovenija je lako pobedila na svom terenu i prošla dalje.

Ovo znači da će u dvomeču koji će se odigrati 13. i 16. aprila 2022. godine selekcija Srbije susresti sa Slovenijom i u direktnom duelu odrediti putnika na Svetsko prvenstvo.

SLOVENIJA - ITALIJA 28:21 (12:9)

Slovence je do pobede vodio sjajni Bombač sa sedam pogodaka, koliko je sa druge strane imao i Parisini. Ipak Slovenci su imali trojicu rukometaša sa po tri gola i Darka Cingesara koji je postigao četiri, što je bilo dovoljno za veliku pobedu. 

Izabranici selektora Tonija Đerone će prvi meč 13. aprila igrati u Sloveniji, a tri dana kasnije ih očekuje duel u Srbiji posle koga će se znati ko ide dalje. 

Zbog rata u Ukrajini Belorusi su diskvalifikovani iz kvalifikacija, pa su Farska Ostrva direktno prošla i igraće protiv Nemačke za plasman na takmičenje, a Ukrajina nije mogla da nastupi pa su Finci takođe direktno prošli do dvomeča sa Hrvatskom. 

Grci su pobedili Bosnu i Hercegovinu u oba meča i tako došli do dvomeča sa Crnom Gorom, dok je ekipa Severne Makedonije prošla Rumune i sada mora da igra baraž sa Česima. Portugalci su bili bolji od Švajcarske i igraće sa Holandijom. 

Kompetni parovi finala baraža: 

Finska - Hrvatska
Slovenija - Srbija 
Portugal - Holandija
Austrija/Estonija - Island
Grčka - Crna Gora
Češka - Severna Makedonija
Izrael/Litvanija - Mađarska
Nemačka Farska Ostrva

Još jedan par je trebalo da bude Rusija - Belgija, ali su kao i Belorusi reprezentativci Rusije zbog rata u Ukrajini diskvalifikovani.