Bravo!

MOĆNA SRBIJA PREGAZILA SLOVENCE - SVETSKO PRVENSTVO JE BLIZU: Maestralni rukometaši donose veliki kapital iz Celja!

Autor Dušan Ninković

Sjajna partija rukometne reprezentacije Srbije na gostovanju u Celju.

Izvor: MN Press

Rukometaši Srbije napravili su ogroman korak ka Svetskom prvenstvu, pošto su u svoju korist rešili prvi meč baraža. Na gostovanju Sloveniji koja je najteži mogući rival srpskom timu u ovoj fazi takmičenja, "Orlovi" Tonija Đerone slavili su rezultatom 34:31.

Taj trijumf veliki je iskorak ka Svetskom prvenstvu, ali dobra partija će morati da se potvrdi i u subotu od 18:00 kada će Srbija biti domaćin u Kragujevcu.

Do veoma važne pobede Srbiju je predvodio Petar Đorđić sa osam pogodaka, a pratio ga je Lazar Kukić koji je šest puta tresao mrežu naših domaćina.

Slovenci su meč u Celju otvorili golom, ali je njihova poslednja prednost na ovom susretu bila 2:1. Od tada je Srbija diktirala tempo meča i prednost našeg tima rasla je sve do komfornih pet golova razlike pred poluvreme.

Na poluvremenu su Đeronini igrčai imali četiri gola prednosti, do kraja meča su Slovenci nadoknadili jedan gol zaostatka, ali je to svakako veliki kapital pred revanš koji se za nekoliko dana igra u Srbiji. Srbija u subotu iz Kragujevca može da krene na Svetsko prvenstvo.