Bravo rukometaši!

SVE JE GOTOVO, SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO! Đerona i "orlovi" gaze, vratili su reprezentaciju u SVETSKU ELITU!

Autor Mladen Šolak

Iz Kragujevca na najveće takmičenje na svetu!

Izvor: MN Press

Bravo "orlovi"! Reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u rukometu, jer je u Kragujevcu opet pobedila Sloveniju (23:20), nakon pobede od tri gola u prvom meču, u gostima!

Na taj način, izabranici Tonija Đerone ostvarili su ogroman uspeh, vratili Srbiju na najveći turnir (11-29. januar u Poljskoj i Švedskoj) i eliminisali veoma teškog rivala. Uostalom, Slovenci su 2020. igrali polufinale Evropskog prvenstva, a na prošlom Svetskom prvenstvu 2021. stali su u drugoj fazi. A naša selekcija tada nije ni nastupila!

Ipak, pod vođstvom Đerone srpska selekcija je još jednom pokazala da je na pravom putu, mada je u "Jezeru" bilo i napeto u završnici, kada su Slovenci imali vođstvo 20:18. Međutim, naš tim je bio spreman i odmah je izjednačio, pa i poveo serijom 5:0, čime je izborio kartu za put među najbolje selekcije na svetu. Golove su u tim trenucima postizali Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Đorđe Đekić i golman Dejan Milosavljev.

Od prethodna četiri Svetska prvenstva, naša reprezentacija igrala je jednom, 2021. i tada je završila na 18. mestu od 24. ekipe. Ipak, pod Đeronom je to neka druga priča. "Orlovi", bravo!

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO 2023

SRBIJA - SLOVENIJA 23:20 (10:8)

SRBIJA: Borzaš, Sretenović, Đukić, Abutović, Radivojević 4, N. Ilić 4, Pešmalbek 1, V. Ilić 1, Kukić 1, Nikolić 3, Đekić 2, Marsenić 3, Orbović, Đorđić 3, Cupara, Milosavljev 1 (16 odbrana)

SLOVENIJA: Baznik, Henigman, Marguč, Janc 4, Dolenec, Cingesar 3, Cehte 1, Gaber 1, Zarabec, Ferlin ( 12 odbrana), Makuc, Žvižej 2, Bombač 6, Mačkovšek 2, Vlah, Suholežnik 1