Uz njega je!

ZLATNI OLIMPIJAC PODRŽAVA VLADIMIRA PUTINA: Dominirao u bazenu, suspendovan zbog Krima, a ponosan što je Rus!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih plivača na svetu iskoristio je i Dan Pobede da pruži podršku Vladimiru Putinu, uz pominjanje rata u Ukrajini.

Izvor: Profimedia

Svetska plivačka ederacija (FINA) kaznila je zabranom takmičenja na devet meseci Rusa Jevgenija Rilova (25), dvostrukog šampiona sa Olimpijskih igara, ali njemu to ne predstavlja problem. Ruski sportista kažnjen je jer je u martu bio na skupu organizovanom kako bi se proslavila godišnjica ulaska Rusa na Krim, a Dan Pobede obeležio je novom kontroverznom objavom.

Momak koji se fotografisao sa Vladimirom Putinom na svečanom prijemu nakon Olimpijskih igara u Tokiju podigao je mnogo prašine porukom koju je poslao na društvenim mrežama.

On je iskoristio priliku da podseti ceo svet koliki je uticaj Rusija imala na pobedu u Drugom svetskom ratu!

"Želim da čestitam svima veliki praznik Dana pobede!

U ratu 1941-1945 naša zemlja izgubila je 52 miliona ljudi. Drugi svetski rat je najveći rat u istoriji čovečanstva. Razmislite o tome: tada smo izgubili više života nego druge zemlje učesnice ZAJEDNO!!! Nije li ovo razlog da se oda počast danu koji simbolizuje najveći gubitak koji je bilo koja zemlja ikada pretrpela u svojoj istoriji?

Zato se NE stidim što sam Rus, ponosno vadim pasoš kad putujem, drago mi je što sam građanin velike zemlje! I podržavam svog predsednika koji voli svoju zemlju i ne dozvoljava da se zgusnu oblaci na našim granicama.

Neću da SLAVIM. Naši momci sada umiru. Ali ZAPAMTITE - moramo. Održite i paradu.

Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno!", napisao je ruski plivač.

Podsećamo, na Olimpijskim igrama u Tokiju Rilov je osvojio zlatne medalje u disciplini leđno na 100 i 200 metara, a dok je u štafeti 4x200 Rusija sa njim u timu bila srebrna. Ovaj plivač ima bronzanu medalji na 200 metara leđno i sa Olimpijskih igara 2016. godine, kao i brojna druga odličja sa velikih takmičenja.