Neki mogu, neki ne

NOVI SKANDAL - BRITANCI NE DAJU VIZE SRPKINJAMA! Oglasila se i predsednica, a ambasada kaže: Sve je to zbog Ukrajine!

Autor Nikola Lalović

Dve reprezentativke BIH nisu dobile vizu za takmičenje na Evropskom prvenstvu u tekvondou.

Izvor: Youtube/DSN Digital Sport Network

Nakon što jedan deo reprezentacije Srbije u tekvondu nije dobio vize za Evropsko prvenstvo u Mančesteru isto se desilo sa dv reprezentativke Bosne i Hercegovine.

Na sve to je reagovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je naglasila da je u pitanju diskriminacija po nacionalnoj osnovi!

"Apsolutno se protivim takvom načinu delovanja. Pitanje je kako su od jedne cele grupe vize dali nekome ko je bošnjačke nacionalnosti, a onda nisu dali vize onim devojkama koje su srpske nacionalnosti", istakla je ona i naglasila da je ovakvo ponašanje Britanaca tendenciozno i neprihvatljivo.

Dok su Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize odobrene, Katarina Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorana Sandić iz Zvornika su ostale uskraćene za nastup na Evropskom prvenstvu.

Iz britanske ambasade u BIH su za Srnu naveli da su informacije o odbijanju viza netačne, te da se "kašnjenje u izdavanju viza za Veliku Britaniju dešavaju širom sveta zbog prioritizacije aplikacije za vize iz Ukrajine".

Predsjednik Taekvondo saveza Republike Srpske Branislav Njegovan potvrdio je agenciji "Srna" da je ambasada Velike Britanije odbila vize Katarini Krajišnik i Zorani Sandić iako su aplikacije poslate na vreme.

"Zahtev za dobijanje vize smo predali na vreme pre mesec dana. Nadamo se da ovo nije početak sankcionisanja srpskih sportista", rekao je Njegovan.

Tagovi