Ostali sportovi

HRVAT IZGUBIO OD SRBINA, PA NAPRAVIO NEVIĐEN SKANDAL: Odbio da izađe iz ringa, a onda izvređao sudije! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Posle poraza od srpskog boksera Luka Plantić nije želeo da izađe iz ringa!

Izvor: YouTube/screenshot/IBA Boxing

Pravi skandal desio se u polufinalu Evropskog prvenstva u boksu održanog u Jermeniji. U kategoriji do 80 kilograma u polufinalu sastalki su se Hrvat Luka Plantić i srpski takmičar Artjom Agejev, a posle poraza hrvatski takmičar je napao sudije i odbijao je da izađe iz ringa!

Kada se meč završio Plantić je smatrao da je bio bolji rival i rešio je da odmah podigne ruke u znak pobede, ali sudija ga je odmah opomenuo i rekao mu da ruke spusti pre proglašenja pobednika, iako se iz hrvatskog ugla čulo "diži ruke, diži ruke". 

Kada je sudija proglasio Rusa koji se bori pod srpskom zastavom za pobednika Plantić je prvo počeo da odmahuje rukama, da se drži za glavu, a onda je odbio da se rukuje sa Agejevom. 

"Šta je ovo", vikao je u rigu, a onda seo na sredinu ringa i odbijao da izađe! 

"Hajmo Luka, Luka! Hajmo Luka, izlazi Luka ", čulo se iz njegovog ugla na šta je on besno odgovorio da neće, a onda povikao:

"J*beš sudije, j*beš sve!"

Sada je, dan kasnije, u izjavi za Index.hr objasnio zašto je to uradio, ali je naglasio da je šteta što ne postoji mogućnost žalbe na odluku sudija jer je uveren da bi žalba urodila plodom i da bi njemu bila dodeljena pobeda.

"Ma to sam napravio zbog razočaranja u tom trenutku, ne zbog nagomilanih frustracija. Osećam se super. Medalja je tu, to je najvažnije", rekao je pošto je ipak na kraju uzeo bronzu.

Pogledajte kako je izgledao finiš meča:

Ipak Hrvat se sa ovim porazom ne miri lako! 

"Znali smo od početka prvenstva da nema žalbi, a sigurno bi prošla. Na snimku se jasno vidi da je pao od udarca, a ne zato što se okliznuo na moju nogu. U trećoj rundi sudija mu nije dao javnu opomenu, što je morao kad ga je oterao u ugao", rekao je Hrvat. 

Pogledajte celu borbu:

Agejev - Plantić
Izvor: Youtube/IBA Boxing

A nakon ovog skandala Srbija je konačno dobila i prvog šampiona Evrope u boksu nakon 37 godina čekanja! 

Tagovi