Bravo!

STIGLO ZLATO SA MEDITERANA - A BIĆE JOŠ MEDALJA: Nemeš uzeo odličje u Oranu, pa krenuo na pripreme za Svetsko prvenstvo!

Autor Dušan Ninković

Sjajni Viktor Nemeš okitio se zlatnom medaljom na Mediteranskim igrama.

Izvor: MN Press

Stiglo je zlato za Srbiju sa Mediteranskih igara u Oranu!

Rvač Viktor Nemeš osvojio je zaltnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom do 77 kilograma, što je sjajna uvertira za njegov nastup na Svetskom prvenstvu. Ovo nije jedina medalja za srpske rvače na Mediteranskim igrama, a one pokazuju i sjajan rad u savezu.

Srpski rvači su nastavili kontinuitet osvajanja medalja i odličnih rezultata.

"Uvek sam motivisan da pružim svoj maksimum i učinim Srbiju ponosnom. Mislim da je cela reprezentacija ostavila snažan utisak, kvalitet našeg rvanja je sve bolji i bolji. Nakon ovog takmičenja odmah nastavljam u Tursku na pripreme za Svetsko prvenstvo kom se jako radujem", izjavio je zlatni Viktor Nemeš.

Ponosan na ostvarene rezultate je i predsednik saveza!

"Rvački savez Srbije ponosan je na rezultate koji su postigli naši reprezentativci na Mediteranskim igrama. Tehnička superiornost, strategija, snaga, sve je bilo na izuzetno visokom nivou. Došlo je vreme rvanja, kada su evidentni rezultati dugogodišnjeg rada, ulaganja u stručni tim, uslove za treniranje, selekciju sportista, aktivan i kontinuiran rad, konstantno unapređivanje svih segmenata rvanja. Vreme rvanja predstavlja i nastavak ulaganja u zdraviju budućnost naših najmlađih jer ovaj sport oblikuje ljude koji su i psihički i fizički jaki, strateški razmišljaju, usmereni su ka povlačenju najboljih poteza. Čestitam svim našim reprezentativcima odličnu borbu i sjajne rezultate, a veliki aplauz za Viktora Nemeša", izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije u rvanju slobodnim stilom Nurasulov Magomedgadži (do 125 kilograma) i Stevan Andrija Mićić (do 65 kilograma) imaće priliku da donesu nove medalje sa Mediteranskih igara. Nurasulov će se boriti za zlato protiv predstavnika Italije, dok će Mićić koji je inače odrastao u SAD protiv Turčina pokušati da se domogne bronze.