BORBA SE NASTAVLJA!

SRPKINJA HTELA DA ZAVRŠI KARIJERU POSLE OLIMPIJSKIH IGARA! Zorana se predomislila, pa stigla do 50. medalje u karijeri!

Autor Nemanja Stanojčić

Zorana Arunović razmišljala je da završi karijeru posle Olimpijskih igara u Japanu, ali je od toga odustala. Postavila je sebi nove ciljeve.

Izvor: Privatna arhiva

Zorana Arunović osvojila je jubilarnu 50. medalju na velikim takmičenjima. Trijumfom na Svetskom kupu u Južnoj Koreji u pojedinačnoj konkurenciji i miksu u disciplini vazdušni pištolj dodala je još odličja u trofejnu vitrinu.

Od 2010. godine čak 50 puta je bila na jednom od tri mesta na pobedničkom postolju, a njena sestra i trener Jelena Arunović oduševljena je zbog svega što je Zorana uspela. Posebno pošto je posle Olimpijskih igara u Tokiju razmišljala da završi karijeru.

"Takvo razmišljanje je bilo posledica neostvarenog cilja i bolne istine da Igre u Japanu nisu prošle onako kako smo priželjkivale. Ta povreda se desila kada je Zorana bila u naletu dobrih rezultata, a sve ono što smo radile zajedno se pokazalo kao ispravno. Ipak, nekako smo uspele da izguramo sve to i iz te situacije izađemo možda još i jače. Imale smo veliku pomoć ljudi iz okruženja, porodice, fizioterapeuta, kondicionog trenera, psihologa. Uz takvu podršku mogle smo da se fokusiramo samo na rad i to je bilo presudno", rekla je Jelena.

Tada je htela da odustane, sada ima drugačije razmišljanje. Hoće medalju na Igrama u Francuskoj za dve godine.

"Naš glavni cilj i dalje je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i niko mi ne može zabraniti da sanjam o tome. Ali, za Pariz tek moramo da se kvalifikujemo. Prva prilika za to je Svetsko prvenstvo u Egiptu, gde će vize za Olimpijske igre overiti osvajači medalja. Nisam dovoljno hrabra da kažem da će to biti tako, ali to jeste naša želja, a posle ovog svetskog kupa u Koreji to se čini kao realan i dostižan cilj"

Osvrnula se Jelena i na medalje osvojene u Južnoj Koreji.

"Ovaj uspeh je još veći, jer je ostvaren u Aziji. Verujte mi, tamo ne može svako da pobedi, jer na azijskom kontinentu je došlo do velike ekspanzije kvaliteta kada je streljaštvo u pitanju. Treneri u azijskim zemljama primenili su drugačiju trenažnu tehnologiju koja im je dala nagli skok rezultata. Situacija je takva da oni ne idu po svim takmičenjima i iz nekog razloga ne dolaze u Evropu, i zato kada dođeš u neku azijsku zemlju na takmičenje i pobediš ih na njihovom terenu to je zaista rezultat vredan pažnje", zaključila je Jelena Arunović.