SVAKA ČAST!

BRAVO! SRPKINJA PRVA "UPUCALA" NORMU ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Zorana osvojila i medalju na Svetskom prvenstvu!

Autor Nemanja Stanojčić

Zorana Arunović osvojila je bronzu na takmičenju u Egiptu i obezbedila učešće na Igrama u Parizu!

Izvor: MN Press

Zorana Arunović prva je stigla do norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ona je tako postala prva učesnica olimpijskog tima na takmčienju u Francuskoj koje se održava za dve godine. Do toga je došla zahvaljujući ogromnom uspehu koji je napravila na Svetskom prvenstvu u Egiptu gde je osvojila bronzanu medalju.

Ona je na šampionatu sveta u Kairu došla do trećeg mesta u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara. Na taj način stigla je do duple pobede, jer je uz medalju stigla i olimpijska norma. "Bravo Zoko, čestitamo", poručili su iz Olimpijskog komiteta Srbije. Ona je postavila novi državni rekord i čeka je nastup u miks dublu sa Damirom Mikecom u ponedeljak. Na neki način je Zorana ovo i najavila, pošto je pred put u Egipat išla na pripreme baš u Pariz.

Otkrila je to njena sestra i trener Jelena pred put u Egipat. "U Parizu smo boravile na poziv Danijela Gobervila, bivšeg sportskog direktora Streljačkog saveza Francuske i trenera proslavljene reprezentativke Selin Gobervil, trostruke evropske šampionke i osvajačice zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine. On je bio inicijator i organizator ovog okupljanja, a zajedno smo trenirali u sportskom kompleksu koji je ujedno i regionalni streljački centar, koji nam je pružio zaista sve ono što nam je bilo potrebno za kvalitetan rad. Uvežbavali smo razne varijante taktičkih odgovora na problematične momente u meču", rekla je Jelena Arunović.