Bravo!

SRBIJO, IMAŠ SVETSKU ŠAMPIONKU: Nadica prebila sve redom, u finalu pala Korejka koja još pamti Milicu Mandić!

Autor Nikola Lalović

Nadica Božanić ima 21 godinu i već se okitila svetskom titulom!

Izvor: Profimedia

Srbija ima svetsku šampionku u tekvondu! Nakon što smo se radovali medaljama Mahdija Hodabašija i Tanje Tanacković na Svetskom prvenstvu u Gvadalahari, sada je zlatnu medalju u Srbiju donela i Nadica Božanić. 

Mlada 21-godišnja tekvondistkinja uzela je zlato u kategoriji do 73 kilograma. Ona je počela put do zlata tako što je pobedila Turkinu Suadu Jaren Uzunčavdar sa 2:0 (7:5, 7:2), potom je pobedila Amerikanku Medlejn Gorman-Šor 2:1 (9.3, 10:13, 3:2), a u četvrtfinalu je bila bolja od Kazanstanke Džansel Deniz 2:0 (15:3, 8:8).

U polufinalu je zatim pala takmičarka iz Velike Britanije Rebeka Megoven sa 2:0, a onda je u finalu pala Korejka Li Da Bin 2:0 (12:8, 9:3). Ona je sada izgubila i svetsku titulu od takmičarke iz Srbije, pošto je pre toga u finalu Olimpijskih igara u Tokiju poražena od Milice Mandić.

Nadica Božanić je osvojila našu petu medalju na ovom prvenstvu pošto su osim nje odličja uzimali Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronza).