Idemo!

SRBIJA MOŽE DA POBEDI SVAKOG, ALI SAMO POD JEDNIM USLOVOM! Selektor nam doneo medalju posle 10 godina, sad hoće na OI!

Autor Nikola Lalović

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona okupio je svoj tim u Staroj Pazovi i započeo pripreme za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se i počela pripreme za Svetsko prvenstvo koje se od 11. do 29. januara održava u Poljskoj i Švedskoj. Većina rukometaša na čelu sa selektorom Tonijem Đeronom stigla je u Staru Pazovu, a igrači iz Bundeslige će se priključiti naknadno u narednim danima. 

Selektor Đerona je već objavio spisak sa 23 imena, a nakon osvajanja medalje na Mediteranskim igrama španski stručnjak na čelu Srbije jedva čeka da izvede "orlove" na teren. 

Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je po dolasku selektor Đerona.

Oglasio se i Miloš Orbović koji je naglasio da igrači jesu jako umorni nakon iscrpljujućeg prvog dela sezone, ali da kada se igra za Srbiju ništa nije teško. 

Fenomenalan je osećaj! Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje", naglasio je on. 

Jedan od najiskusnijih Bogdan Radivojević je istakao da bi sve što je do sada uradio u karijeri zamenio za medalju sa nacionalnim timom. 

”Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe", zaključio je on. 

Srbija će 5. januara otići put Švedske gde će odigrati dva meča sa domaćom selekcijom koji će biti poslednje provere pred Mundiajl koji počinje 11. januara.