Kraj

POBEDIO SRBIJU, OBEĆAVAO PARIZ, A SADA OTIŠAO! Selektor se povukao - "Uveravao sam da možemo, ljudski je da odem"

Autor Mladen Šolak

Crna Gora se rastala sa selektorom nakon poslednje utakmice na Svetskom prvenstvu

Izvor: MN Press, EXPA/ Erwin Scheriau/EXPA Pictures / Sportida

Zoran Roganović nije više selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, a odluku o ostavci saopštio je nakon poraza od Slovenije (31:23) u poslednjem meču na Svetskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj i Švedskoj. "Nismo uspeli da na samom kraju igramo kvalifikacije za Olimpijske igre. Ja sam sve uveravao da možemo do Pariza, nismo uspeli i smatram da je ljudski da odem, meni je reč važnija od svega", rekao je Roganivić Radio-televiziji Crne Gore.

On je, kako kaže, sinoć obavestio čelnike nacionalnog saveza da više neće biti selektor jer mu ističe ugovor. "Ostavljam dobru ekipu, fenomenalne igrače. Siguran sam da će predsednik Saveza Petar Kapisoda naći dobru zamenu. Mislim da je to najispravnija odluka, pa se možda jednog dana vratim", rekao je Roganović.

Rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Slovenije u Krakovu 31:23, u utakmici poslednjeg kola glavne runde Svetskog prvenstva, što je, uz dve pobede, bio njihov treći poraz. Nedeljnom pobedom Slovenija je praktično osigurala 10. mesto, koje vodi na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Roganović je rođen 1997, sedam godina je bio reprezentativac Crne Gore, a selektor je bio pet godina, od 2018. do ove večeri. Pod njegovim vođstvom, Crna Gora je 2020. pobedila Srbiju i ostvarila istorijsku, prvu pobedu na Evropskom prvenstvu. Na aktuelnom Svetskom prvenstvu njegova ekipa je u prvoj grupnoj fazi pobedila Iran i Čile, uz poraz od Španije. U glavnoj fazi Crnogorci su izgubili sve utakmice - protiv Francuske, Poljske i Slovenije, nakon koje se selektor povukao.

(FoNet/MONDO)