Rukomet

SRBIJA SE OPROSTILA, ALI I USPELA ŠTO NIJE 10 GODINA: Iako još ne možemo sa najboljima, ovaj crni niz smo prekinuli!

Autor Mladen Šolak

Podatak koji hrabri posle nastupa reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije pobedom protiv Holandije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u rukometu, prvom pobedom protiv neke evropske reprezentacije na Svetskom prvenstvu još od 2013, kada su "orlovi" pobedili Belorusiju 34:28. S obzirom da taj trijumf neće biti dovoljan za sigurno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u proleće 2024, "orlovi" će se fokusirati narednim izazovima - kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. A do šanse za put u Pariz mogli bi eventualno preko Evropskog prvenstva, narednog januara.

Posle meča, selektor Srbije Toni Đerona čestitao je svom timu na prikazanom, nakon što su "orlovi" osvojili šest bodova na kraju takmičenja u glavnoj fazi Svetskog prvenstva. ”Imali smo puno problema sa njihovom brzom kretnjom, imamo krupne igrače koji nisu tako brzi kao oni. U nekim trenucima bilo je jako teško održati njihov tempo. Ipak, želim da čestitam svojim igračima jer na kraju, pokazali su kao i u utakmici protiv Argentine da su ovi rezultati pobeda kolektiva. Vreme među igračima je bilo dobro podeljeno, Milosavljević i Milosavljev su bili odlični večeras, ali zasluge idu i Cupari za odbranjen penal, Vanji Iliću za ukradenu loptu i svim ostalim igračima koji su svojim trudom omogućili veoma važnu pobedu bez obzira koliko su vremena proveli na terenu."

Rukometna reprezentacija Srbije biće na terenu sledeći put u martu, kada će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a rival će joj biti Norveška, sa kojom deli prvu poziciju u grupi, jer oba tima imaju po dve pobede. Kada je u pitanju Svetsko prvenstvo, naš tim je pobedio u mečevima protiv Alžira, Katara, Argentine i Holandije, a izgubio od Nemačke i Norveške. Skalpovi najboljih timova su još nedostižni "orlovima", ali hrabri podatak da nije bilo kiksova nijednom kada je naš tim bio favorit. Neka to bude polazna tačka za naredni iskorak reprezentacije.