Užas

JEZIVO! FUDBALER POD RUŠEVINAMA ZAPOMAŽE - I NIJE SAM! Spasioci se probijaju da izvuku povređene u zemljotresu (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Spasioci se ovako bore da dođu do zatrpanih pod ruševinama u zemljotresu.

Izvor: Twitter/ajansspor

U Antakiji, zemljotresom razorenom gradu na jugu Turske, u ponedeljak uveče spasioci su se borili da dođu do zarobljenih u ruševinama tokom strašnog potresa. Prema snimcima na društvenim mrežama, sa tačno navedenom adresom, dok se spasioci bore da dođu do povređenih čuju se glasovi mnogih ispod ruševina, a među njima su navodno rukometaš Čemal Kuitajahi, direktor FK Hatajspora Taner Savut i fudbaler Kristijan Acu, za koga je tokom večeri bilo objavljivano u zapadnim medijima da je pronađen i izvučen na bezbedno. Pogledajte taj snimak:

Srećna vest je da je verovatno u neposredno blizini tog mesta petogodišnja devojčica izvučena posle čak 17 sati pod ruševinama. To je samo jedna od brojnih potresnih priča sa jugoistoka Turske, kao i iz Sirije, gde su po svemu sudeći hiljade stradale u zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihtera. "Imao je snagu 180 atomskih bombi", objavio je jedan turski seizmolog o potresu. Na jugu Turske uputio se i spasilački tim srpskih službi, a iz najugroženijih područja Turci uplakani snimaju poruke u kojima mole za pomoć.

Tako je fudbalska legenda i funkcioner Atsuovog kluba Volkan Demirel kroz suze tražio od svih da pomognu, a još dramatičniji apel izneo je bivši reprezentativac Gokhan Žan. U velikoj tragediji koja je zadesila Tursku jedan fudbalski trener ostao je bez čak 15 članova familije. Strašan dan za Tursku i za čitav pogođeni region.