Ostali sportovi

SRBI U ZAGREB IDU PO MEDALJU! Sa Hrvatima i Mađarima se spremaju za Evropsko prvenstvo: "Svi su spremni!"

Autor Nemanja Stanojčić

Rvačka reprezentacija Srbije sprema se za Evropsko prvenstvo i cilja medalju.

Izvor: Privatna arhiva

Rvačka reprezentacija Srbije sprema se za dva najvažnija takmičenja. Prvo za Evropsko prvenstvo u Zagrebu (od 17. do 23. aprila), kao i za Svetsko prvenstvo koje će se u septembru održati u Beogradu. Bazične pripreme održane su na Divčibarama, pa u Poreču, posle čega je ekipa od 13 takmičara otputovala u Budimpeštu gde se trenutno nalazi.

U Mađarskoj srpski tim trenira sa selekcijom domaćina i Hrvatske. "Fokus je na tehničko-taktičkim elementima. Usresređeni smo na rad na strunjači, sparinge, odradi se i neki trening snage i kondicije. Sve ide po planu i programu koji je unapred uspostavljen. Treniramo ovde sa Hrvatima i Mađarima i moram da pohvalim sve naše rvače koji daju maksimum", rekao je Vojislav Trajković i zahvalio se Savezu na tome što je omogućio timu da prođe kroz odlične pripreme.

Na pripremama reprezentacije Srbije u Mađarskoj su: Perica Dimitrijević, Sebastijan Nađ, Mate i Viktor Nemeš, Aleksa Ilić, Branko Kovačević, Zurabi Datunašvili, Žarko Dickov, Mihail Kadžaja, Luka Katić, Boris Petrušić, i Mario Vuković. Prva takmičarska provera srpskim reprezentativcima sledi krajem marta na turniru u Danskoj. "Tamo ćemo imati pravi uvid u njihove mogućnosti. Svi parametri sada pokazuju da su rvači na očekivanom nivou. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za EP, ali je evidentno da su svi takmičari izuzetno fizički pripremljeni."

Kada je u pitanju prvenstvo Evrope u Zagrebu, ambicije su jasne. "Naš cilj je medalja. Želimo da zadržimo kontinuitet osvajanja odličja na velikim takmičenjima. Na SP u Beogradu prošle godine osvojeno je pet medalja, četiri zlata i to je bio sikoristi rezultat koji će se teško ponoviti. Zato se nadamo makar jednoj medalji i mislimo da je to ostvariv cilj. Sve preko toga biće veliki uspeh", zaključio je Trajković.