Bravo!

DRAMA CRVENE ZVEZDE I VELIKA POBEDA NAD HRVATIMA: Gubili 2:0 u seriji, pa sve okrenuli, nek se spreme Slovenci!

Autor Nikola Lalović

Hokejaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu nad Siskom u IHL-u i tako su se plasirali u polufinale tog takmičenja.

RADOST hokej na ledu Crvena zvezda na utakmici Prvenstva Srbije protiv Partizana u ledenoj hali Pionir, Beograd 23.02.2016. godine Foto: Marko Metlas
Izvor: MN Press

HokejašiCrvene zvezde ostvarilli su veliku pobedu u okviru IHL-a i nakon što su u ledenom "Pioniru" savaladali Sisak golom Andreja Cvika u 90. minutu susreta 1:0! Nakon tri trećine u kojima nije bilo golova u dramatičnom produžetku domaći tim je pred 1.000 navijača uspeo da se plasira u polufinale IHL-a. 

Uspeh je još veći kada se zna da je Crvena zvezda dobila seriju protiv ekipe iz Hrvatske sa 3:2 u pobedama i to nakon što je Sisak ostvario trijumfe u prva dva meča. U prvoj utakmici Sisak je bio bolji od Zvezde nakon penala, nakon toga su u Hrvatskoj pobedili sa 2:0, ali su crveno-beli oklopnici uspeli da se vrate u seriju.

Prvo su u "Pioniru" golovima Leštarića, Novakovića i Dragovića uspeli da pobede 3:1, a onda smo u Sisku videli neverovatan meč. Poveli su u prvoj trećini Hrvati sa 3:0, Zvezda je u drugoj uspela da izjednači na 3:3, a regularni deo završio se rezultatom 4:4. U produžetku je Mladenović doneo pobedu svom timu i sada je u petom meču sve rešeno u korist crveno-belih. U polufinalu Crvena zvezda će igrati sa Triglavom iz Kranja koji je regularni deo sezone završio na drugom mestu, odmah iza Zvezde.