JAVIO SE

KAKO JE SRBIJA IZGUBILA OD GRUZIJE!? Selektor se oglasio posle ŠOKA i objasnio situaciju: "To nije normalno"

Autor Nemanja Stanojčić

Uroš Stevanović pričao je o vaterpolistima Srbije i šokantnom porazu od Gruzije.

Izvor: MN Press

Srbija je doživela šokantan poraz u grupnoj fazi Svetskog kupa od Gruzije (12:11). Posle regularnog dela meča bilo je nerešeno (11:11), a onda je u penal seriji selekcija Gruzije postigla 12 golova sa penala, naspram 11 koliko je dala srpska ekipa. Ta vest iznenadila je mnoge.

Selektor Uroš Stevanović smiruje strasti i ističe da se tako nešto ponekad dešava. "Bila je to naša peta utakmica u sedam dana i to nije normalno. Ispražnjeni smo bili skroz, psihički i fizički, posle mečeva sa Crnom Gorom, Španijom i Grčkom. Naravno, to ne opravdava rezultat protiv Gruzije, posebno igrače koji su imali manju minutažu u prethodnom elu turnira. Od njih 18, čak 17 je dobilo šansu u Podgorici", počeo je Stevanović.

On je zamenio Dejana Savića na klupi "delfina" i siguran je da će sve doći na svoje. "Drugo poluvreme utakmice sa Grčkom je pravac kom težimo. Daleko je to od našeg maksimuma, mada neke koncepcije mogu da se naslute. Treba nam vremena za trening, uspostavljanje sistema i svega toga. Nažalost, samo dvojica, trojica igrača, imaju u svojim klubovima uloge koje se od njih očekuju u reprezentaciji i to je otežavajuća okolnost, zato i naglašavam da nam je potrebno vreme. Nisam video da igrači imaju manjak samopouzdanja, već da postoji motiv, želja, volja i energija da se pokažu. Da na svakom treningu i utakmici daju maksimum i to je jedini ispravan put."

Zahvaljujući Grčkoj je Srbija prošla na finalni turnir Svetsokg kupa. "Turnir se održavao usred klupske sezone, imali smo samo osam treninga i zadovoljan sam kako je izgledalo sve od drugog poluvremena duela sa Grčkom. Ispunili smo trenutni cilj i prošli na finalni turnir, ali nam je to još više skratilo broj dana za pripreme tokom leta. Čekaju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i to neposredno pred put u Ameriku", zaključio je Stevanović.