BRAVO!

SRBIJA DOBILA OGROMNO POJAČANJE - VRAĆA SE NAJBOLJA IKADA! Novi selektor je ubedio, Maja je rekla DA!

Autor Nemanja Stanojčić

Maja Ognjenović ponovo će igrati za reprezentaciju Srbije.

Izvor: MN Press

Maja Ognjenović (38) vraća se u reprezentaciju Srbije! Posle oko dve godine pauze jedna od najboljih srpskih odbojkašica svih vremena ponovo će nositi dres sa nacionalnim grbom. Ona je posle razgovora sa novim selektorom Đovanijem Gvidetijem odlučila da se vrati.

Ovu informaciju prenela je italijanska "Gazeta delo sport". Njen povratak bio bi ogromno pojačanje za Srpkinje. "Maja je rekla 'da' Gvidetiju. Vratiće se u tim. Selektor je ubedio da se vrati, igraće zajedno sa Tijanom Bošković, njih dve su imale mnogo zajedničkih uspeha", navodi se u tekstu.

Maja je u reprezentaciji odigrala 230 utakmica, debitovala je 2005. godine i sa nacionalnim timom ima pregršt medalja. Dva odličja sa Olimpijskih igara (srebro iz Rija 2016. i bronza iz Tokija 2020. godine), ima dve medalje sa Svetskog prvenstva (bronza iz Japana 2006. i zlato iz Japana 2018. godine). Sa Evropskih prvenstava ima pet medalja, dva srebra (2007. u Belgiji i Luksemburgu i 2021. na turniru gde su domaćini bili Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunija). Ima bronzu iz 2015. iz Holandije i Belgije i dva zlata, 2011. sa EP održanog u Srbiji i Italiji i 2019. iz Turske...