Ostali sportovi

JEDAN ČOVEK POVEZUJE NIKOLU JOKIĆA I VANJU GRBIĆA! Posle 23 godine sve se zna - od ovog momenta je sve počelo! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Kris Marlou, koji sada radi kao komentator u Denveru prenosio je čuvenu odbojkašku utakmicu i legendarni potez Vanje Grbića.

Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/ChrisMarlowe

Nikola Jokić i Vladimir Grbić igrali su u različitim erama, bavili se različitim sportovima, ali njih dvojicu povezuje jedan čovek. U pitanju je Kris Marlou. Na prvu loptu mnogi neće znato o kome se radi, mada je u pitanju čovek koji je deo karijere i jednog i drugog srpskog sportiste i to na veoma zanimljiv način.

Marlou sada radi kao komentator u Denveru za tamošnju "Altitut" televiziju i dobro poznaje Jokića i često je razgovarao sa njim. Međutim, on ima veze sa srpskim sportom još od 2000. godine i Olimpijskih igara u Sidneju. Tada je prenosio finalni meč između Jugoslavije i Rusije i zlato koje je tada pripalo reprezentaciji. U tom meču viđen je verovatno i najbolji potez na odbojkaškom meču svih vremena - izveo ga je Vanja Grbić.

Svi se verovatno sećaju toga, kada je preskočio reklame, vratio loptu, pa posle toga blokadom doneo poen i pomogao ekipi da dođe do najsjajnijeg odličja. Komentator na tom meču bio je baš Marlou. "Uživajte u najboljem potezu ikada", napisao je Marlou na Tviteru. Prisetite se tog poteza:

Vanja Grbić u Sidneju 2000.
Izvor: YouTube/AcoZvezdas

Video je to i legendarni srpski odbojkaš koji se oglasio na društvenim mrežama. "Posle 23 godine smo stupili u kontakt, kakva istorija", poručio je Grbić.