Idemo na Euro!

SRBIJA FURIOZNO OTIŠLA NA EVROPSKO PRVENSTVO: Nakon krize i dva OČAJNA meča ponovo su zablistali - to hoćemo na Euru!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Srbije savladali su Slovačku u Novom Sadu u poslednjem meču kvalifikacija za Euro i tako trijumfalno otišli na veliko takmičenje!

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Nakon jako loše igre reprezentacije Srbije u meču sa Finskom u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Euro u Nemačkoj, naš tim se podigao ui u Novom Sadu je rutinski savladao Slovačku 37:26 u poslednjem meču kvalifikacija. Izabranici Tonija Đerone odavno su izborili plasman na Euro, a sada su sa dve pobede samo overili plasman na veliko takmičenje. 

Naš tim je na startu meča poveo sa 5:0, uskoro je bilo i 12:3 i do kraja meča su "orlovi" u laganom ritmu uspevali da zadrže ovu na vreme stečenu prednost. Na kraju su kvalifikacije završili sa pet pobeda i jedini poraz doživeli su od Norveške na gostovanju. 

U pobedi nad Slovačkom najefikasniji u našem timu bili su Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po šest golova a u listu strelaca se jednim golom sa celog terena upisao čak i golman Milan Bomaštar. Kod Slovaka Tomas Urban je bio jedini raspoložen sa sedam golova. 

Naći će se na Evropskom prvenstvu u januaru 2024. godine u Nemačkoj zajedno sa još 32 tima, a tamo će naša selekcija želeti pre svega da ostvari dovoljno dobar plasman da bi se našla na Olimpijskim igrama u Parizu.