Evo ko sve igra

POSLEDNJEG UČESNIKA EURA DOBILI SMO U POSLEDNJOJ SEKUNDI! Neviđena drama, SENZACIJA i svi mogući protivnici Srbije!

Autor Nikola Lalović

Srbija je odavno na Evropskom prvenstvu, a evo ko su svi učesnici Eura!

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije je ubedljivom pobedom nad Slovačkom završila takmičeje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se igra u januaru 2024. godine. I pre toga su "orlovi" Tonija Đerone obezbedili plasman na ovo takmičenja, a tamo su pre Srbije otišli Nemačka kao domaćin, kao i Španija, Švedska i Danska kao tri prvoplasirana tima sa prethodnog prvenstva Starog kontinenta. 

Sve bivše jugoslovenske republike su otišle na Euro, pa su se tako u Nemačku plasirale Srbija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Severna Makedonija. 

Na Euru će igrati Portugal kao pobednik grupe 1, iz grupe 2 u kojoj je igrala Srbija dalje je pored naše selekcije otišla i Norveška, a iz grupe 3 Island i Češka. U grupi 4 je bilo mnogo drame i na kraju je osim ubedljive Austrije koja je pobedila obe mečeve direktno otišla i ekipa Rumunije, a u grupi 5 su osim Hrvatske dalje otišli Holanđani. 

Mađari su bili ubedljivi i osvojili su prvo mesto u grupi 6, a iza njih je bila Švajcarska, dok su u grupi 7 u poslednjem kolu Bosna i Hercegovina i Crna Gora igrali za drugo mesto. Slovenci su osvojili tu grupu, a na kraju je Bosna otišla dalje kao druga, a Crna Gora kao treća! U grupi 8 Francuska i Poljska su lagano prošli na Euro, a među četiri najbolje plasirana četvrtoplasirana tima videli smo prave senzacije.

Grke i Crnogorce smo očekivali u Nemačkoj, ali su se tamo po prvi put u svojoj istoriji našli Farska Ostrva i Gruzija! Farani su pobedili po jednom Rumune i Ukrajince i to im je bilo dosta za odlazak na veliko takmičenje, a Gruzine je gol u poslednjim momentima sa sedam metara odveo na EP. Pobedili su Mađare 31:30 na gostovanju i ispisali istoriju rukometa u svojoj zemlji. Pogledajte i kako:

Sada čekamo žreb za grupe na Euru, a on će biti održan 10. maja u Dizeldorfu. Tu se nadamo što lakšoj grupi za "orlove" Tonija Đerone!