Kuva se!

DANAS SVE GORI U DOMAĆOJ LIGI, A DA TO I NE ZNATE: Partizan juri drugo mesto, a dva tima hoće da ga otmu!

Autor Nikola Lalović

Ne pamti se ovako uzbudljiv poslednji dan Arkus lige! Vojvodina ide u plejof sa prvog mesta, a Metaloplastika, Dinamo i Partizan se bore za drugo mesto, prednost domaćeg terena, ali i - da izbegnu Vošu!

Izvor: MN Press

Kakav nas finiš Arkus lige čeka! U poslednjem kolu rukometnog prvenstva Srbije odlučuje se ko će sa kog mesta iči u plejof i ko će imati prednost domaćeg terena. Znamo da će Vojvodina biti prva na tabeli jer je sa 46 bodova ubedljivo prva, a upravo zbog dominacije crveno-belih iz Novog Sada svi žele da izbegnu četvrto mesto i duele sa njima.

Vojvodina je svoj kvalitet dokazala i u Evropi gde je stigla do finala EHF kupa, a iza nje su se poređali Metaloplastika, Dinamo Pančevo i Partizan sa po 40 bodova,.

U poslednjem kolu će odlučivati o rasporedu na tabeli, a Vojvodina će imati prilike da odlučuje i o svom rivalu. Evo kako stoje stvari!

GOREĆE BANJICA, A U ŠAPCU MORAJU DA POBEDE!

Izvor: MN Press

Na Banjici ćemo od 17 časova gledati možda i najbitniji meč regularnog dela prvenstva. Sastaće se domaći Partizan i Dinamo iz Pančeva i u međusobnom duelu će odlučiti ko će moći da računa na drugo mesto na tabeli! Pošto Metaloplastika od 19:30 igra sa Vojvodinom na svom terenu, imaće šanse da se uključi u borbu za prvo mesto, ali vrlo male. Prventveno zato što je autsajder protiv devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije, ali i zato što ima lošiji međusobni skor od Partizana.

METALOPLASTIKA - TEORIJA I NADA!

Metaloplastika je Partizan pobedila na Banjici 36:31, ali je u Šapcu izgubila 30:22, dok je sa Dinamom kući igrala nerešeno, a u gostima je trijumfovala. Tako da njima za drugo mesto treba pobeda nad Vojvodinom i da Partizan ne pobedi na Banjici.
Ipak, sami su krivi što su došli u ovu situaciju, Mogli bi da završe kao četvrti na kraju, ako izgube, a na drugom meču bude nerešeno ili Dinamo pobdi, a za sve su im krivi kiksevi, porazi od Dubočice i Jugovića golom razlike u finišu prvenstva.

PARTIZAN - POBEDA REŠAVA SVE

Izvor: MN Press

Partizan je u prvom delu prvenstva u Pančevu pao sa 30:25, ali ako pobede bilo kojom razlikom u narednom meč u sigurno su drugi, jer su bolji međusobno od Metaloplastike i meč u Šapcu ih praktično i ne zanima. Ipak prvi meč protiv Dinama ne uliva poverenje, ali treba reći da je sa ozbiljnim pojačanjima u vidu Šotića i Lazovića crno-beli tim mnogo bolji u drugom delu sezone.

DINAMO PANČEVO - SVE U SVOJIM RUKAMA!

Dinamo je gori od Metaloplastike u međusobnom skoru, ali ukoliko se ne desi senzacija i Metaloplastika ne uspe da pobedi Vojvodinu čak ih i remi dovodi do drugog mesta! Ako pobede drugi su u slučaju da Metaloplastika ne pobedi Vojvodinu, a ako igraju nerešeno sa Partizanom drugi su u slučaju da Vojvodina savlada Šapčanje u gostima. Nismo mogli da očekujemo bolji uvod u plejof domaćeg takmičenja, plejof zapravo faktički počinje već sada!