Blizu smrti!

SPORTISTKINJA MORALA DA SE PRAVI MRTVA ZBOG MEDVEDA! Šokantni detalji "susreta" u šumi: otkrila kako je preživela!

Autor Dušan Ninković

Erika Janka je lukavstvom preživa blizak susret sa medvedom, na granici Finske i Rusije.

Izvor: Instagram/erikajanka/printscreen

Finska bijatlonka Erika Janka (27), svojevremeno učesnica Zimskih olimpijskih igara, preživela je pravu dramu na svom radnom mestu. Ova sportistkinja radi kao čuvar na granici između Finske i Rusije kod grada Kuhma, a tokom jednog uobičajenog treninga i trčanja u okolini grada imala je bliski susret sa medvedom!

Divlju životinju primetila je na samo desetak metara, a na svu sreću mozak joj je radio dovoljno brzo. Smislila je plan kako da se "reši" zveri koja bi je sasvim sigurno sustigla da je odlučila da se trka sa njom. Ovako, Erika je lukavstvom izbegla sigurnu smrt, a zatim objasnila kako se sve dogodilo. 

"Trčala sam kroz šumu sa slušalicama na ušima i sasvim slučajno sam videla medveda na desetak metara, desno od sebe. Legla sam na zemlju i odlučila da se pravim mrtva. Osetila sam kako me njuši, moje noge i stopala. Pomislila sam 'Da li je ovo kraj?'. Taktika je donela rezultat", rekla je Erika koju je medved ostavio na tlu i udaljio se od njenog tela.

Ovaj neobičan slučaj ubrzo je postao tema u finskim medijima, ali i u Rusiji koja se nalazi na samo nekoliko kilometara udaljenosti od lokacije na kojoj je Janka imala susret sa divljom životinjom. Njoj su na pribranosti i odličnoj proceni čestitali brojni sportisti, pred svega kolege iz zimskih sportova.