Bravo!

"DOĐI BRE 'VAMO! ČEGA SE BOJITE!" Ovaj tajmaut je doneo Vojvodini evropski trofej; 'Ej bre, 37 godina imaš, a to radiš!

Autor Nikola Lalović

Boris Rojević je "sasekao" seriju Nerba kada je bilo potrebno i odatle je sve bilo rutina - Voša je uzela EHF kup!

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Vojvodina je uspela, ispisala je istoriju i osvojila je svoj prvi evropski trofej u istoriji! Posle ubedljive pobede od sedam golova u Novom Sadu savladali su norveški Nerbo, branioca trofeja, sa dva 25:23 u revanšu, a delovalo je pred kraj prvog poluvremena da bi sve moglo da se zakomplikuje! 

U 25. minutu Nerbo je stigao na "plus tri" posle serije grešaka Vojvodine! Ređale su se izgubljene lopte, najiskusniji igrač tima Baris Puhovski je bacao loše pasove i domaćin je došao do prednosti koja je mogla da im da nadu da u drugom poluvremenu mogu i do trofeja. Ipak, Boris Rojević je pozvao minut odmora, a baš taj tajmaut je sve preokrenuo! 

"Dođi 'vamo bre!Čega se bojite više bre? Čega se bojite?", vikao je Rojević, pa se okrenuo ka lideru ovog tima, 37-godišnjem srednjem beku Barisu Puhovskom: "Uključi se! Vodi napad čoveće! 'Ej bre, 37 godina, gubiš nam pet lopti! Slušaj ovamo...", rekao je on, pa je pozvao akcije za naredne dva napada. Na kraju je upozorio svoje igrače: "Hej, ljudi! Ljudi! Stanite sa glupostima!" Pogledajte ovaj tajmaut: 

 Posle tajmauta sve se preokrenulo u igri crveno-belog tima. Prvo je Vojvodina ispoštovala dogovor sa tajmauta i postigla gol za 10:8, usledio je prestup igrača Nerba, da bi potom bio odigran konfuzan napad. Ipak,kadaje delovalo da će gosti izgubiti loptu Branko Tomić se bacio i uhvatio je. Pretio je pasivan napada Vojvodini, ali bek Novosađana se zaleteo sa polovine terena i poslao loptu pravo u mrežu za 10:9! U narednom napadu uzdrmani Nerbo je izgubio loptu, Bojan Rađenović je bio najbrži u kontri i na odmor se otišlo sa 10:10. 

Nakon toga nije Nerbo ni u jednom momentu uspeo da se odvoji i Vojvodina je na kraju uspela da ostvari duplu pobedu i uverljivo uzme ovaj trofej.