NIJE DOBRO

LOŠA VEST I ZA SRPSKU ODBOJKU! Odbojkašice skroz zakazale, fajnal-ejt Lige nacija ostaje SAMO SAN

Autor Milutin Vujičić

Samo još teorija drži srpske odbojkašice u igri za završni turnir Lige nacija.

Izvor: MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije gotovo izvesno se neće plasirati na završni turnir Lige nacija. Još samo teorija nas vodi u Teksas, pošto su izabranice Đovanija Gvidetija napravile ogroman korak unazad porazom protiv Dominikanske Republike. Dva puta u toku meča srpske odbojkašice su vodile, ali jednostavno nisu imale snage da savladaju Dominikanke. Na kraju, 3:2 za njih (22:25, 25:15, 23:25, 25:19, 15:10).

Da bi Srbija ipak prošla dalje, moraće da gleda ka rezultatima svojih protivnica, ali male su šanse da će biti baš toliko "šokantnih poraza" za favoritkinje u poslednja dva kola da bi svetske šampione otišle na završni turnir.

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković donela je Srbiji čak 31 poen protiv Dominikanki, ali se i kod nje video preveliki umor, posebno u završnici kada nije imala koncentracije i dosta je grešila. Ne treba joj naravno zameriti, nego porazmisliti da li je taktika da "baš sve ide na nju", donela uspeh Italijanu. Uz nju, Uzelac i Popović su imale po 10 poena.

Srbiji preostaje još meč u noći subota na nedelju (od 03.30) protiv Bugarske, ali bojimo se da pobeda neće biti dovoljna. Pobedu više imaju Kina, Japan i Italija, kao i već eliminisana Dominikanska Republika.

BONUS VIDEO: