Bravo!

SRBIJA IDE KA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU! Odbojkašice RAZBILE Holandiju - još jedan korak!

Autor Dušan Ninković

Spektakularna pobeda ženske odbojkaške reprezentacije u pretposlednjem kolu kvalifikacionog turnira.

Izvor: Profimedia

Odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se na samo jedan korak od Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine! Na kvalifikacionom turniru srpske reprezentativke savladale su Holandiju (3:0 - 25:19, 25:16, 25:20) i tako tu selekciju praktično ostavile bez šansi za plasman. Ujedno, ova pobeda znači da je Srbija gotovo pa obezbedila plasman na Olimpijske igre!

Sada su iz trke sa Srbijom ispale selekcije Holandije, ali i Kanade, pa su kao glavni konkurenti pred konačan rasplet rivali samo Dominikanska Republika i Kina. Upravo te dve selekcije igraju kasnije u toku dana, a ukoliko Dominikanska Republika ostvari pobedu (3:0 ili 3:1), Srbija će pre poslednjeg meča protiv Kine obezbediti plasman na Olimpijske igre.

Ukoliko to ne bude slučaj, Srbiji će biti potrebna pobeda nad Kineskinjama u poslednjoj rundi, ali ni to ne bi trebalo da bude teži posao. Ukoliko ekipa Đovanija Gvidetija bude igrala kao danas - kada je razmontirala Holandiju - dobar rezultat ne bi smeo da se dovede u pitanje.

Pored tradicionalno dominantne Tijane Bošković u pobedi nad Holandijom impresivne su bile Sara Lozo i Maja Aleksić, koje je Maja Ognjenović fantastično razigrala u razliitim fazama meča, Sa tri raspoložene opcije u napadu Srbija uopšte nije grešila, a reprezentativke Holandije bile su potpuno nemoćne da se odupru tim atacima.

BONUS VIDEO: