Ostali sportovi

ZBOG NJIH JE FORMULA 1 DOSADNA! Red Bul već ŠAMPION, Ferstapenu niko ne može ništa!

Autor Mladen Šolak

Holanđanin ostvario 13. pobedu ove sezone, na 16. trci.

Izvor: Profimedia

Vozač Red Bula Maks Ferstapen ostvario je apsolutnu pobedu na trci Formule 1 u Japanu, na kojoj je bio prvi i u kvalifikacijama. Njegovim sjajnim rezultatom i 13. pobedom u 16 trka ove sezone, austrijski tim potvrdio je vladavinu "najbržim cirkusom", jer samo jednom u čitavoj sezoni njegov vozač nije ostvario pobedu - i to na prošloj trci, na kojoj je Ferari Karlosa Sajnca pobedio u Singapuru. Na svim trkama pre toga pobedio je Red Bul i u velikoj većini to je činio upravo Holanđanin, a dva puta je slavio i njegov timski kolega, Meksikanac Serhio Perez.

Na tabeli konstruktora Red Bul je šest trka pre kraja ostvario apsolutnu dominaciju u odnosu na Mercedes, od koga ima više od duplo osvojenih bodova prednosti (623 - 289) i zato u Austriju stiže šesta titula u konkurenciji timova, a druga u nizu. Sa druge strane, od starta je jasno je da će titulu i ove sezone osvojiti Ferstapen, što će biti sedma vozačka titula za taj tim, a treća u nizu. Do kraja sezone voziće se u Kataru, SAD, Meksiku, Sao Paulu, Las Vegasu i Abu Dabiju

Kraj Ferstapena, čije se pobede mesecima podrazumevaju, na pobedničkom postolju stajali su vozači Meklarena, Lando Nores i Oskar Pjastri. Uzbudljiviji su bili okršaji Luisa Hamiltona i Džordža Rasela iz Mercedesa, jer su dva puta vozili jedan kraj drugog i završili su na petoj, odnosno sedmoj poziciji.

Formula W udes
Izvor: Youtube/jayjayletho8

   .