Ostali sportovi

KONAČNO - IGRA SE PRVI VEČITI DERBI U SEZONI: Partizan juri titulu, a Zvezda da opstane u ligi!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda i Partizan će odigrati prvi večiti derbi ove sezone! Na Banjici je Partizan i domaćin i favorit!

Izvor: MN Press

Fudbalski derbi je odložen, košarkaške i odbojkaške čekamo, a prvi put u ovoj sezonu Partizan i Crvena zvezda sastaće se u rukometu. Od 18:30 na Banjici crno-beli će biti domaćini u veliki favoriti! 

Partizan je imao odličan raspored na početku pa je redom savladao Jugović, Vranje i Obilić bez ikakvih problema, a onda su pali u reprizi prošlogodišnjeg finala. Savladala ih je Vojvodina 32:24 u meču u kome je tim iz Beograda odlično igrao u prvom poluvremenu, a onda je potpuno pao.

Sa strane Crvene zvezde situacija je potpuno drugačija. Golman Nikola Radovanović je crveno-belima izvukao pobedu MVP partijom u prvom kolu prvenstva protiv Obilića, a zatim protiv pretendenata na titulu Vojvodine i Metaloplastike nije mogao ništa ovaj tim. Razočaranje je došlo u prošlom kolu porazom od Radničkog na svom terenu. Pred ovaj derbi Partizan se nalazi iza vodećeg dvojca Vojvodine i Metaloplastike koji su bez poraza, a Zvezda iznad Proletera i Uba koji nemaju pobedu.

GOLMAN ZVEZDE I REPREZENTATIVCI KOD PARTIZANA, A U ZVEZDI DRAŠKO I KLINCI 

Partizan u prva četiri kola izgleda sasvim solidno, a na golu im se istakao prošlogodišnji golman Crvene zvezde Dimitrije Jelić. Kapiten Uroš Kojadinović se oporavio od povrede i igra sjajno, a u odbrani je glavna karika Grk Markatatos. Igrač koji je bljesnuo od početka sezone je i Nikola Kovačević, srednji bek rođen 2002. godine, a tu je i reprezentativac Srbije Mladen Šotić.

Što se tiče Zvezde moraće ovo da bude perfektan meč crveno-belih ako misle da priprete Partizanu. Već pomeniti Radovanović je uzdanica na golu, a lider tima je iskusni Draško Nenadić. Probija se mladi reprezentativac Dušan Šmigić na beku, kao i mladi pivot Borislav Urta, dok je i levi bek Miloš Bijišić imao neke odlične partije. Utakmica počinje od 18:30, a igra se na Sportskom centru Voždovac na Banjici. 

BONUS VIDEO: