Ubedljivo

PARTIZAN POBEDIO CRVENU ZVEZDU: Zakuvalo se u prvom derbiju sezone, a onda su crno-beli srušili rivala! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u prvom večitom derbiju ove sezone!

Izvor: MN Press

Rukometaši Partizana uspeli su da opravdaju ulogu  favorita na prvom ovogodišnjem večitom derbiju i savladali su Crvenu zvezdu31:27 (16:11) i tako su ustali u vrhu tabele. Sa druge strane ovo je za Crvenu zvezdu četvrti uzastopni poraz i crveno-beli će biti tik iznad zone ispadanja posle novog neuspeha. 

Poveo je Partizan sa sedam metara golom Kojadinovića u drugom minutu, Uroš Kolundžić je izjednačio i Zvezda više nije uspela da se vrati u meč. Serijom golova poveo je domaćin sa 4:1, a nakon pogotka Jovića nakon 18 minuta bilo je 11:5. Tu prednost su crno-beli držali do poluvremena, a spela je zvezda pogocima Urte i Bujišića u 40. minutu da dođe na dva gola razlike - 20:18. Ipak nije Partizan dao da dođe do iznenađenja i brzo je povratio predfnost da bi na kraju došao do rutinske pobede.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović sa 12 pogodaka, a sjajan je bio i Nemanja Peštić sa sedam golova. Treba istaći i iskusnog Mladena Šotića koji je iz šest šuteva postigao šest golova. Kod Crvene zvezde pivot Borislav Urta je dao šest golova bez promašaja iz igre, a po četiri gola dali su Mihailo Šljukić, Uroš Kolundžić i Aleksandar Pavlović. Rukometaše Partizana sada čeka tećak i dalek put na Island gde će se sastati sa Hafnarfjordurom u prvom kolu EHF kupa Evrope.

BONUS VIDEO: