Počivajte u miru!

PREMINUO ČUVENI SELEKTOR SRBIJE I CRNE GORE!

Autor Dušan Ninković

Tužna vest stigla je iz Azije, gde je Petar Porobić radio.

Izvor: MN Press

Legendarni vaterpolo stručnjak Petar Porobić (67) iznenada je preminuo dok se vraćao sa azijskih igara na kojima je predvodio selekciju Kine. Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore, samostalne Crne Gore i trener nekoliko klubova u regionu važio je za jednog od najboljih svetskih trenera kada mu je karijera bila na vrhuncu.

Porobić je igračku karijeru proveo u Primercu iz Kotora, a na istom mestu počeo je da se bavi i trenerskim poslom. Kroz karijeru vodio je ekipu Bečeja, ruski Šturm, Jadran iz Herceg Novog sa kojim je igrao finale Lige šampiona... Godinama je bio deo stručnog štaba reprezentacije SFRJ, zatim SRJ i na kraju Srbije i Crne Gore. Kao selektor osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu 2005. godine u Montrealu, a nakon raspada državne zajednice odveo je Crnogorce do najvećeg uspeha - zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Malagi 2008. godine!

Čuveni crnogorski stručnjak imao je želju da se nakon angažmana u Aziji vrati u rodni Kotor i posveti Primorcu u kojem je sve počelo. Ipak, velika trenerska karijera iznenada je prekinuta, a crnogorski sport ostao je bez istinske legende.

BONUS VIDEO: