MAJSTORIJA!

OBOREN SVETSKI REKORD! Alal vera majstori, zamenili SVE 4 GUME na bolidu Formule 1 za treptaj oka! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako su automehaničari Meklarena zamenili gume na bolidu za rekordno vreme.

Izvor: Profimedia

Trka za Veliku nagradu Katara Formule 1 pamtiće se po mnogo čemu. Maks Ferstapen je na stazi u Lusailu ispisao istoriju pošto je treći put u karijeri osvojio šampionsku titulu, i to u sprintu - zvanično šest trka do kraja sezone, videli smo i kako su se vozači mučili sa vrućinom, ali i kako su dominirali mehaničari!

Tako su "majstori" iz Meklarena uspeli da obore svetski rekord po brzini obavljenog posla u pit-stopu, odnosno za samo 1,80 sekunde uspeli su da zamene sve četiri gume na bolidu Landa Norisa. Sve se desilo za treptaj oka i mehaničari Meklarena su zaslužili aplauze za obavljeni posao, a s obzirom da su i Noris i Pijastri bili na podijumu - može se reći da je vikend bio više nego uspešan za britansku ekipu.

Navikli smo inače da Red Bul bude najbrži u pit-stopu i dosadašnji rekord su upravo držali njihovi mehaničari. Oni su 2019. godine uspeli da zamene gume na bolidu Maksa Ferstapena za 1,82 sekunde u Brazilu. S obzirom na to da je Ferstapen već osvojio titulu i oborio "sto rekorda", eto motiva za ostatak sezone.

Uživajte u spektakularnom poslu koji je obavila ekipa Meklarena:


BONUS VIDEO: