Ostali sportovi

TUČA SA POLICIJOM, HAOS SA APARATIMA ZA GAŠENJE POŽARA - PA SUSPENZIJA: Zbog ovoga srpski klub ide dalje u EvropI! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Metaloplastika iz Šapca će se odmah plasirati dalje u EHF kupu!

Izvor: Youtube/printscreen/Velenjcan

EHF kup je prošle godine osvojila Vojvodina, a ove sezone će ga od srpskih klubova igrati Partizan, Dinamo iz Pančeva i Metaloplastika. S tim što je će Metaloplastika odmah proći u treće kolo!

Šapčani koji su nedavno odigrali derbi Super rukometne lige sa Vojvodinom neće igrati svoj dvomeč sa Anortozisom iz Famaguste jer je EHF odlučio da izbaci ovaj klub iz Evrope. Razlog za to su neredi na prošlogodišnjeg meču EHF kupa sa Gorenje Veljenjem u Sloveniji. Na duelu odigranom 18. februrara navijači sa Kipra su ušli u žestok sukob sa policijom, a grupa maskiranih navijača je razbila stakla na dvorani. Na kraju su razbili veliki deo inventara, a osim toga su se dokopali aparata za gašenje požara i divljali sa njima. 

Nije im ovo prvi incident jer su u decembru 2022. godine već bili opomenuti zbog nedozvoljenog ponašanja, a klub je kažnjen izbacivanjem iz Evrope na godinu dana, uz uslovnu kaznu na četiri godine. Takođe su morali da plate kaznu od 40.000 evra i još 5.700 evra odštete Slovencima. Pogledajte kako je izgledao sukob navijača Anortozisa sa policijom: 

Tuča na rukometu
Izvor: Youtube/Velenjcan

Tako je Srbija dobila prvi tim u trećoj fazi EHF kupa! Dinamo iz Pančeva je svoje takmičenje krenuo od prvog kola i savladao je u oba meča italijanski Meran, prvo 30:27 u gostima, zatim 31:30 u Pančevu. Sada igraju sa Krasom iz Volendama, dok Partizan ide na dug put na Island gde će se sastati sa Hafnarfjordurom. Islanđani su u prvom kolu bili bolji od Diomidis Argusa iz Grčke. 

BONUS VIDEO: