Dolazi

IZABRAO SRBIJU UMESTO HRVATSKE, SAD UDARA NA NAŠE: Hoće evropski trofej, zato mora da napadne Pančevo!

Autor Nikola Lalović

Stefan Vujić će u trećem kolu EHF kupa doputovati u Srbiju sa svojim timom.

Izvor: MN Press

Srbija ima dva predstavnika u trećem kolu EHF kupa, a sada su Metaloplastika i Dinamo iz Pančeva na žrebu dobili svoje rivale za naredne evropske izazove. Šapčani će u trećem kolu igrati sa ekipom BK-46 iz Finske, dok će Pančevci na megdan Minaur Baja Mareu iz Rumunije. 

Metaloplastika je prošla mnogo bolje pošto je BK-46 tim sastavljen od domaćih igrača uz samo jednog stranca i prošli su dalje u treće kolo samo zato što su u drugom bili izvučeni protiv tima iz Izraela. Zbog rata koji besni u toj azijskoj državi izraelski klubovi su odustali od Evrope ove godine i BK je prošao dalje.

Što se tiče Dinama, imaće mnogo, mnogo teži posao. Prvi meč će igrati u Rumuniji, a tamo ćemo gledati susret sa Minaur Baja Mareom. Tu igraju tri srpska igrača - bivši desni bek Partizana Nikola Ivanović, nekadašbnji pivot Vojvodine Nemanja Ratković i srednji bek Stefan Vujić

Ovaj 32-godišnjak rođen u Rijeci igrao je Poreč, Nant, Istr, Zagreb i od 2017. je u Rumuniji, a u našoj javnosti je poznat po tome što je rešio da i pored ponuda Hrvatske zaigra za Srbiju. Bio je član našeg nacionalnog tima na Evropskim prvenstvima 2018. i 2020. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2018. 

Metaloplastika se do trećeg kola EHF kupa prošetala jer je u prvom kolu bila slobodna, a u drugojm je prošla dalje zbog suspenzije kiparskog Anortozisa. Sa druge strane Dinamo je prvo morao da dobije italijanski Meran, a onda i holandski Volendam u dvoboju. 

BONUS VIDEO: