NEZAUSTAVLJIV

IGRAO ZA ZVEZDU I PARTIZAN, SA 42 GODINE JE OPET U SUPERLIGI: Počeo sezonu kao trener, pa ipak utrčao na teren!

Autor Nikola Lalović

Vladica Stojanović ne planira da stane, odigraće još jednu sezonu u srpskom rukometu!

Izvor: MN Press

Vladica Stojanović ne planira da stane! Sa 42 godine našao je novi angažman i to igrački! On je prošle sezone oduševio golovima u domaćoj ligi kada je kao trener-igrač nastupao za Jugović iz Kaća. A sada je debitovao za novajliju u eliti Ub! 

Zaigrao je iskusni srednji bek na meču sa Metaloplastikom koji je tim iz Šapca dobio 34:29, a on je uspeo da postigne tri pogodka i bio je među najboljima na terenu. 

Stojanović je prošlu sezonu završio u Kaću, a onda je produžio ugovor. Tokom priprema se povredio i na startu sezone je bio samo trener Jugovića. Ipak prekinuta je saradnja tokom priprema, ali se on onda vratio i vodio tim na nekoliko mečeva. Nakon poraza od Vojvodine podneo je ostavku, a sada je rešio da opet zaigra. 

Nastupaće na Ubu kao podrška novom superligašu, ali će pomagati i stručnom štabu i nastaviće da se usavršava kako bi nastavio sa trenerskom karijerom. Ub će se do kraja sezone boriti za opstanak, pošto su trenutno sa četiri boda na 11. mestu, iza njih je samo Proleter. Ispred su Vranje i Obilić sa po pet bodova i Jugović sa šest, dok ni Crvena zvezda sa osam i Radnički iz Kragujevca sa devet ne mogu da kažu da se ne brinu za prvoligaški status. 

Vladica Stojanović je nastupom na meču sa Metaloplastikom nastavio neverovatnu karijeru u kojoj je nastupao za Crvenu zvezdu, Partizan, Melsungen, Tuluz, Bidasou, Ajntraht kao i Bnei Hercliju i Ramat Hašaron u Izraelu. Za reprezentaciju naše zemlje je igrao dugi niz godine, 2000. godine je uzeo juniorsko zlato na Evropskom prvenstvu, a nastupao je na nekoliko Svetskih i Evropskih prvenstva za seniore kako SR Jugoslavije tako i Srbije i Crne Gore. 

BONUS VIDEO: