Krenulo je!

ŠOK NA STARTU SEZONE - ŠAMPION KIKSIRAO! Svi pričaju o LEGENDI sa 42 godine, uspeo je da skoči 132 metra!

Autor Nikola Lalović

Štefan Kraft je pobedio, Pijus Paške bio najprijatnije iznenađenje, ali je možda i najveća priča takmičenja u Ruki Simon Aman!

Izvor: Jussi Nukari / AFP / Profimedia

Otvorena je nova sezona ski skokova sa takmičenjem u finskoj Ruki, a žutu majicu će na startu sezone nositi Austrijanac Štefan Kraft! Drugoplasirani u generalnom plasmanu iz prošle sezone je ubedljivo trijjumfovao sa 326 bodova, 11 bodova više od senzacije ovog skakačkog dana Pijusa Paškea, Nemca koji je sa drugim mestom upisao najbolji rezultat karijere. 

Osim njih dvojice na podijumu se našao Štefan Laje, a dobar nemački skakački dan upotpunio je Andreas Velinger na četvrtom mestu. Peti je bio Danijel Čofening, a nekadašnji pobednik Svetskog kupa Rjoju Kobajaši je bio sedmi. 

Podbacili su najbolji iz prošle sezone pa je tako osvajač Kristalnog globusa Halvor Egner Granerud bio 16, trećeplasirani prošle godine Slovenac Anže Lanišek je bio 15. dok je David Kubacki zauzeo tek 21. mesto mada treba to uzeti sa rezervom s obzirom da je skakao bolestan. 

Mladi Kasperi Valto iz Finske je upisao poene, mada je pokvario dobar utisak iz prve serije kada je bio osmi, a sjajno je sa 42 godine skakao Simon Aman koji je uspeo da bude 26. sa skokovima od 129 i 132,5 metara! Bilo je i ogromnih podbačaja pa tamo Pjotr Žila, Pavel Vasek, Johan Andre Forfang i Kamil Stoh nisu uspeli da se probiju u drugu seriju. 

BONUS VIDEO:

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4

Tagovi