Ostali sportovi

VOLELA BIH DA JAVNOST BUDE SVESNA TOGA! Jovana se oglasila posle ISPADANJA Srbije sa SP: "Stičem utisak..."

Autor Nemanja Stanojčić

Jovana Jovović oglasila se posle ispadanja rukometašica sa Svetskog prvesnstva.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Srbija je završila takmičenje na Svetskom prvenstvu za rukometašice. Meč sa Japanom u ponedeljak (15.30) neće imati nikakav rezultatski značaj sa srpski tim. Posle poraza od Nemačke u drugoj fazi takmičenja (31:20) oglasili su se Jovana Jovović i selektor Uroš Bregar.

Jovana je imala posebnu poruku za srpsku publiku. "Volela bih da javnost bude svesna u kakvim smo okolnostima došli na takmičenje. Koliko devojaka prvi put igra u seniorskoj reprezentaciji i koliko imaju godina. Meni je ovo prvo prvenstvo na kom imam neku ulogu, iako sam četiri godine tu i stičem utisak da bi uz malo podrške i vere u nas od strane javnosti izvukle poslednje atome snage. I umesto 45-50 minuta odigrale bismo sjajno svih 60", rekla je ona.

Analizu meča dao je i selektor. "Igrali smo 40 minuta na odličnom nivou, Nemačka je imala problem da nam parira. Potom smo izgubili ritam, želeli smo što pre da se vratimo iz zaostatka i nismo uspeli. Pokušali smo da promenimo sve što smo mogli, siguran sam da nismo zaslužili poraz sa ovako velikom razlikom", zaključio je Bregar.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: