Kraj

PORAZ SRBIJE OSTAO U SENCI DRAME NA TEREN: Završeno je Svetsko prvenstvo, ali najbitnije je da je Jovana ustala!

Autor Nikola Lalović

Srbija je poražena od Japana u poslednjem meču na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Claus Fisker / AFP / Profimedia

Srbija nije uspela, upisala je i peti poraz na Svetskom prvenstvu, treći zaredom. Na zatvaranju Mundijala za naš tim izabranice Uroša Bregara bile su lošije od Japana koji ih je dobio 22:20. Tako je naš tim završio takmičenje sa samo jednom pobedom koja je izborena u poslednjem kolu prve grupne faze protiv Čilea. Poražene su naše devojke od Danske, Rumunije, Poljske, Nemačke i sada Japana. 

Ovaj meč je nažalost ostao u senci povrede Jovane Jovović koja se u osmom minutu meča srušila. Naša 22-godišnja rukometašica je prvo zatražila prekid, zatim se srušila na podlogu i posle nekoliko minuta neizvesnosti je izneta sa terena. Srećom, posle intervencije lekara pojavila se na klupi za drugo poluvreme. Pogledajte kako je izgledala povreda Jovane Jovović:

Nije mogao naš tim da se oporavi nakon uvodnog šoka i vođstva rivala 6:1. Ipak do poluvremena su naše devojke imale samo gol zaostatka, ali je u drugom poluvremenu prednost konstantno bila između jednog i četiri gola razlike. Na kraju je serija od 3:0 koja je dovela Japan sa 17:16 na 20:16 prelomila meč.

U našem timu je najefikasnija bila Aleksandra Vukajlović sa šest golova, Marija Laništanin je imala pet golova, Teodora Veličković tri, a po dva Anđela Janjušević i Sanja Radosavljević. Na kraju je naš tim posle ovog poraza završio Svetsko prvenstvo na 21. mestu u konačnom plasmanu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: