Ostali sportovi

HRVAT ISTERAN IZ SPORTA NA TRI GODINE, A IPAK SE VRAĆA: Prekršio pravila, dobio suspenziju, ali će se izvući za 6 meseci

Autor Nikola Lalović

EHF kaže da nije u pitanju nameštanje mečeva, ali nisu precizirali šta je Gubica zgrešio.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Prava bura u evropskom rukometu - poznati hrvatski sudija Matija Gubica je suspendovan na tri godine! EHF je u zvaničnom saopštenju naveo da on nije bio umešan u nameštanje mečeva, ali da je prekršio pravila ponašanja koja stoje u EHF pravilniku i zbog toga u naredne tri godine neće suditi u EHF takmičenjima. 

"EHF-ov rukometni sud je došao do odluke u slučaju otvorenom protiv sudije Matije Gubice. Gubica je proglašen krivim jer je prekršio osnovne obaveze navedene u EHF-ovom pravilniku ponašanje i u IHF-ovom etičkom kodu. Zbog ovih prekršaja rukometni sud je odlučio da Gubicu suspenduje sa takmičenja u naredne tri godine", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Dve od tri godine kazne su zapravo uslovne, a kako mu kazna teče od 1. juna 2023. godine to znači da će zapravo za oko pola godine moći opet na teren. Uz ovu kaznu on će morati da plati 6.000 evra. Ipak nije ovo kraj jer će u narednih nedelju dana Hrvat moći da se žali na ovakvu odluku. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: