Ostali sportovi

SLOVENAC "ZAKUVAO" NA ČETIRI SKAKAONICE: Šampion je u kanalu, liderima je pala forma - biće gusto!

Autor Nikola Lalović

Nakon što smo videli podbačaj Halvora Egnera Graneruda i nešto slabije izdanje Štefana Krafta u Obersdorfu i u Garmišu se izgleda sprema nešto neočekivano!

Izvor: Hendrik Schmidt / AFP / Profimedia

Mogli bismo da imamo nikad zanimljiviju trku za zlatnog orla na Novogodišnjoj turnejI! Nakon što je u Obersdorfu trijumfovao Andreas Velinger, sada je u kvalifikacijama za Garmišpartenkirhen najbolji bio Anže Lanišek. Velinger je bio drugi, a odličnu formu su pokazali Manuel Fetner, Mihael Hajbok i Timi Zac, dok je prvoplasirani u generalnom plasmanu Štefan Kraft bio tek šesti.

Rjoju Kobajaši je podbacio i bio je tek 17, dok je Lovro Kos koji je prošli put zavrđio kao četvrti sada u kvalifikacijama bio 15. Pijus Paške je kao treći u generalnom plasmanu bio tek 25. a prošlogodišnji pobednik Halvor Egner Granerud je nastavio sa jako lošim rezultatima i bio je 29. Nisu se proslavili ni Karl Gajger na 35. mestu, Gregor Dešvanden na 42. a u drugu seriju je jedva ušao i 50. Pjotr Žila.

Od zvučnih imena koja nisu prošla u zvanični program tu je Domen Prevc koji je diskvalifikovan, Vladimir Zografski, Pavel Vasek i Kilijan Pajer. Zvanični program i skakanje za bodove u Garmišu na programu je u ponedeljak od 14 časova. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4