Bravo!

LUDILO NA ČETIRI SKAKAONICE - TREĆI RAZLIČIT POBEDNIK: Nemac i Japanac vode bitku za trofej, ali Herl je sve ŠOKIRAO!

Autor Nikola Lalović

Jan Herl je u Insbruku imao najveći skok dana i uspeo je da upiše tek drugu pobedu u karijeri.

Izvor: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Kakvu Novogodišnju turneju gledamo! U Obersdorfu je trijumfovao Andreas Velinger. u Garmišu Anže Lanišek, a sada je u Insbruku pobedio domaći takmičar Jan Herl! Treći pobednik na trećem takmičenju, a uz to smo dobili i smenu na vrhu generalnog plasmana Četiri skakaonice.

Ovo je bila tek druga pobeda u karijeri 33-godišnjeg Herla i burno je proslavio, a slavio je i drugoplasirani Rjoju Kobajaši. On je bio drugi u generalnom plasmanu za osvajanje turneje sa bodom manje od Andreasa Velingera, ali je imao bolje skokove u obe serije od Nemca i uspeo je da ga prestigne! Treće mesto pripalo je Mihaelu Hajboku, još jednom domaćem takmičaru koji je iskoristio nešto slabija izdanja Lovre Kosa, Andreasa Velinera i Štefana Krafta u drugoj seriji da uzme mesto na podijumu.

Najveće razočaranje je svakako bio David Kubacki koji nije prošao ni kvalifikacije, a u drugu rundu nije prošao ni do sada trećeplasirani u generalnom plasmanu Svetskog kupa Pijus Paške, kao ni iskusni Manuel Fetner i Peter Prevc. Kamil Stoh je skočio za devet mesta u drugoj seriji i došao do 11. pozicije, ali Poljaci nisu imali mnogo prilike za slavlje jer je sa druge strane Pjotr Žila pao a deset mesta. 

Sada je jasno da će se u Bišoshofenu bitka za zlatnog orla voditi između Rjojua Kobajašija sa 857 bodova i Andreasa Velingera sa 852 boda, a ostaje i veliki duel Austrijanaca na domaćem terenu za treće mesto. Jan Herl je za sada treći sa 834 boda, a vodeći u generalnom plasmanu Štefan Kraft ima 823.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4