Ostali sportovi

VESELIN VUJOVIĆ NIKAD NEĆE BITI SELEKTOR HRVATSKE "Niti će biti razgovora o tome"

Autor Mladen Šolak

Izričita poruka iz Rukometnog saveza Hrvatske

Izvor: YouTube/Martin Tanaskovski

Reprezentacija Hrvatske završila je Evropsko prvenstvo u rukometu na 11. mestu, sa tri poraza u "glavnoj" fazi i pobedom protiv Nemačke u poslednjemmeču bez rezultatskog značaja za oba tima. To je najlošiji plasman te selekcije još od 2002. godine, kada je bila poslednja, 16. na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Posle turnira u Hrvatskoj se nagađa da bi selektor Goran Perkovac mogao da dobije otkaz, a dopredsednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac izričito je rekao da se jedno sigurno neće dogoditi - da Veselin Vujović postane novi selektor Hrvatske.

"U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu obavljati ulogu selektora, tako da tu nema problema. Vujovića iznimno cenim kao trenera i kao čoveka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a RK Zagreb drugo. Niko nije razgovarao s Vujovićem oko selektorske pozicije, niti će razgovarati... Vujović sigurno nikad neće biti selektor hrvatske rukometne reprezentacije", rekao je Gobac za "Index.hr"

Goran Perkovac, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, preuzeo je reprezentaciju u februaru 2023, nakon odlaska Hrvoja Horvata. Njegov prethodnih vodio je tim na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj 2023, na kojem je Hrvatska zauzela deveto mesto. Za razliku od Srbije, koja je doživela potpuni debakl na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog januara i završila tek na 19. mestu, Hrvatska je ostala u igri za Olimpijske igre u Parizu i učestvovaće u kvalifikacijama na proleće.

U petak, 26. januara, na programu je polufinale Evropskog prvenstva, u kojem če igrati Francuska - Švedska 17.45 i Nemačka - Danska 20.30. Finale je zakazano za nedelju u 17.45 u Kelnu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: