Idemo!

ŠABAC PONOVO SANJA EVROPSKU TITULU: Na gol su od prolaska u četvrfinale, hoće pehar koji već drže Srbi!

Autor Nikola Lalović

Vojvodina je prošle godine osvojila EHF kup, sada se nadamo da to može da uradi Metaloplastika. U osmini finala EHF kupa u revanšu sa Valurom sa Islanda tim Vladana Matića juri samo gol zaostatka.

Izvor: MN Press

Vojvodina je na startu Top 16 faze Lige Evrope sjajno počela u Šafhauzenu pa pala protiv Kadetena, a sada se Srbija nada da će Metaloplastika moći da se plasira u narednu fazu EHF kupa. U hali "Zorka" koja će biti ispunjena do poslednjeg mesta dočekaće šampiona Islanda Valur

U prvom meču je bilo 27:26 za Islanđane i Šapčani imaju odličan rezultat koji donose na domaći teren, a Vladan Matić veruje u svoju ekipu. Ipak, on je upozorio na iskustvo Partizana na početku sezone iz istog takmičenja. Tada je posle meča na Islandu delovalo da su crno-beli nadomak trijumfa, a onda je usledio potop.

"Rezultat je dobar iz prvog meča. Malo smo ušli uplašeni u prvi meč. Nemamo mnogo iskustva u ovakvim utakmicama. Posle je to bilo korektno, moglo je bolje. Imamo aktivan rezultat. Valur je nezgodna ekipa. Videli smo i kako je Partizan odigrao nerešeno na Islandu, a onda je na Banjici poražen sa sedam golova razlike od Hafnarfjerdura. Imali smo dugo putovanje, tek smo se u sredu ujutru vratili u Šabac. Nadam se da ćemo imati vetar u leđa od publike, da ćemo biti hrabriji i pametniji u revanšu", rekao je pred meč Vladan Matić. 

Nadaju se u Šapcu da će sada Milan Jovanović zaigrati, a videćemo i kakva je situacija sa Aljošom Damjanovićem i pivotom Kostom Petrovićem. Što se Valura tiče prva zvezda je iskusni i ekcentrični golman Bjergvin Pal Gustavson koji je nedavno branio protiv Srbije na Evropskom prvenstvu. 

U prvom meču je mladi srednji bek Benedikt Oskarson bio najubojitiji sa šest golova, dok su Metaloplastiku vodili Vojislav Brajović sa osam i Hrvat Domagoj Alilović sa šest golova. Duel počinje od 18:30. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: