UŽAS

FORMULA 1 ZAVIJENA U CRNO, PREMINUO BRAT LEGENDARNOG VOZAČA: Ugušio se parčetom MESA, držali ga u životu skoro 2 meseca!

Autor Nemanja Stanojčić

Preminuo je Vilson Fitipaldi, brat čuveng Emersona Fitipaldija.

Izvor: ANDUJAR Cristiano/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Formula 1 zavijena je u crno, stigle su tužne vesti o smrti Vilsona Fitipaldija (80). Brat legendarnog Emersona Fitipaldija i otac Kristijana Fitipaldija otišao je u večnost. Stigla je i potvrda od strane inostranih medija.

Prema njihovim navodima Vilson se ugušio parčetom mesa dok je ručao na katolički Božić (25. decembar) i posle toga je doživeo srčani udar. Nažalost, nije mu bilo spasa, lekari su ga držali u životu sve do 23. februara. U saopštenju brzailske automobilske federacije saoptšeno je da je "preminuo u miru, okružen ljudima koji ga vole".

Vilson je učestvovao na 38 trka u Formuli 1, a zajedno sa svojim bratom Emersonom osnovao je i "Fitipaldi" tim koji se takmičio od 1974. do 1982. godine. Oni su ujedno bili i prva braća koja su se takmičila na istoj trci. Tek posle njih isto su učinili i neki drugi, od kojih su verovatno i najpoznatiji Mihael i Ralf Šumaher...

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: