Idu po čudo!

SRBIJA SANJA ČUDO PROTIV TIMA PUNOG SVETSKIH PRVAKA: Desetkovani crveno-beli otišli po SENZACIJU u Ligi Evrope!

Autor Nikola Lalović

Vojvodina se nada čudu protiv Flensburga, ali i dobrom rezultatu iz Švajcarske!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Prošle nedelje su nam rukometaši Vojvodine priredili pravi spektakl pošto su na svom terenu dočekali Flensburg. Nekadašnji šampion Evrope se dobro namučio sa crveno-belima u prvom poluvremenu, ali je vođen sjajnim odbranama Benjamina Burića uspeo da na kraju pobedi sa 36:26

Sada će (utorak, 18:45) pred desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije biti još teži zadatak jer je na redu gostovanje na severu Nemačke. Uz to će tim Borisa Rojevića biti još više oslabljen nego  Novom Sadu i bez šest standardnih prvotimaca probaće da napravi pravo čudo. A gledaće krajičkom oka i na meč na drugoj strani između Bjeringbro/Silkeborga i Kadetena. 

PRVO - KALKULACIJE! 

To nekako srpska publika u svakom sportu najviše volim a sada je računica jasna. Eventuana pobeda ili remi ostavljaju Vojvodinu u borbi za prolazak dalje, ali mnogo će se više navijači "lala" nadati pobedi Danaca u meču sa Švajcarcima. Ako uspe Bjeringbro/Silkenborg da savlada Kadeten imaće sigurno makar drugo mesto u grupi, a Vojvodina bi u tom slučaju i ako bude poražena u Nemačkoj mogla da se nada. Jurili bi u poslednjem kolu na "Slanoj bari" (Ili u Spensu, videćemo) "minus tri" iz prvog meča u Švajcarskoj.

NA DRIM TIM BEZ POLA TIMA! 

Izvor: MN Press

Sa jedne strane će biti Benjamin Burić koji je začarao mrežu svog tima u prošlom meču, kao i Simon Pitlik, Džim Gotfridson, Mads Mensa Larsen, Teitur Ajnarson, Johanes Gola i imaće na koga da se osloni trener Nikolaj Krikau. Sa druge strane Borisa Rojevića prilično boli glava. 

Miljan Milić je završio sezonu, Stefan Dodić još nije spreman, Jovica Nikolić je tek stigao, Vukašin Vorkapić je polomio ruku, Miljan Vukovljak je u Pančevu dobio težak udarac i nema ga u timu, povredu vuče i Mohamed Aziz Aidi, a sada je u Novom Sadu zbog bolesti ostao i Petar Đorđić. Problemi su uglavnom u bekovskoj liniji pa će mnogo minuta morati da uzmu "džoker" Branko Tomić, Gregor Ocvirk i mladi Simo Šijan. 

DANCI ODUŠEVLJENI, ROJEVIĆ ZADOVOLJAN!

Izvor: Carina Johansen / NTB Scanpix / Profimedia

"Ovo je nagrada za minuli rad, za kontinuitet učešća u Evropi. Mi smo svesni protiv kakvog kvalitetnog tima igramo, ali isto tako znamo naše principe, a to je da uvek idemo maksimalno. Svakako da će šansu dobiti i mlađi igrači, nekoliko njih će putovati sa ekipom jer to im je jedinstvena šansa da osete veliku scenu i da satisfakcija za mukotrpan rad koji im predstoji kako bi postali veliki igrači. Imamo i mnogo povređenih igrača" rekao je pred meč Boris Rojević, a treba se prisetiti i reči njegovog kolege posle duela u Novom Sadu. 

"Prvo želim da se zahvalim Vojvodini na ovom meču, na velikoj borbi, kako treneru tako i igračima. Prvo moj utisak je da moram da kažem da sam jako pozitivno iznenađen zbog onoga što se desilo u Vojvodini u poslednjih pet godina. Bili smo ovde pre pet godina i moram da kažem da je razvoj kluba i atmosfera ovde je zaista sjajna za sve nas koji volimo rukomet. Tako da čestitam Vojvodini", rekao je Nikolaj Krikau, a reči hvale za crveno-bele je u intervjuu za MONDO imao i Benjamin Burić. 

"Kao što se vidi postoji Vojvodina, lepo je bilo igrati u Podgorici protiv Lovćena. Bitno je samo da mi ne patimo da odmah ciljamo gore. Mi kad napravimo jedan projekat u rukometu odmah gore ciljamo, idemo na Fajnal for Lige šampiona. Treba jedan određeni period sedam-osam ili deset godina, da se to napravi, da stekneš neko ime... Flensburg je puno ulagao pa je došao na ovaj nivo. Vojvodina mora da ima strpljenja. U svakom slučaju je pozitivna priča Vojvodine u Evropi. I u Nemačkoj gde ja igram se pozitivno priča o tome, a bitno je i za Balkan da nastave da ulažu ", rekao je za MONDO jedan od najboljih golmana Evrope. 

Ovo je meč u kome "lale" nemaju šta da izgube, a mogu da dobiju mnogo. Mnogo iskustva, mnogo samopouzdanja, mnogo promocije i mnogo rukometnih lekcija. A zašto se ne nadati čudu ili makar - pobedi Danaca u drugom meču u grupi! 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: