Rutina!

ŠTA STE DRUGO OČEKIVALI?! FERSTAPEN VOZIO "NA MAKS"! Počela nova sezona, ali ništa se ne menja u Formuli 1!

Autor Dušan Ninković

Najbolji vozač na svetu Maks Ferstapen potvrdio dominaciju.

Izvor: press / Action Press / Profimedia

Vozač Red Bula i aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen trijumfalno je započeo novu sezonu najbržem karavanu na svetu. Na Velikoj nagradi Bahreina, gde je otvorena nova takmičarska godina u Formuli 1, trostruki svetski šampion rivalima nije dao priliku ni da se ponadaju pobedi.

Od starta trke pa do njenog kraja Maks Ferstapen je vodio karavan u Bahreinu, gde je uz najbrži krug trke stigao do osme uzastopne pobede. bila je ovo čak 55. pobeda u karijeri za Ferstapena, koji će u narednim nedeljama biti najveći favorit na trkama širom sveta. Po svemu viđenom do sada Maks je apsolutni favorit za osvajanje nove šampionske titule, a pitanje je i ko bi mogao da ga spreči u obaranju rekorda po broju pobeda u jednoj sezoni Formule 1.

Najbliži Maksu Ferstapenu u Bahreinu bio je njegov klupski kolega Serhio Perez, koji je prilikom prolaska kroz cilj imao zaostatak od oko 20 sekundi! Treće mesto i poslednji stepenik na pobedničkom postolju pripali su Karlosu Saincu junioru, njegov klupski kolega Šarl Lekler završio je četvrti, dok je na petom mestu bio Džordž Rasel. višestruki svetski šampion Luis Hamilton, koji će od naredne sezone voziti za Ferari, završio je na sedmoj poziciji.

Naredna trka Formule 1 vozi se već od petka do subote za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Džedi, a ove sezone ćemo imati čak 24 trke u karavanu. Nakon početka sezone u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji najbrži bolidi seliće se na na sve krajeve sveta, a zatim trkama u Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima početkom decembra završiti još jednu spektakularnu sezonu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: