Ostali sportovi

MAJSTORE, NEMOJ U PENZIJU: Voleli ga kao Dončića, sad opet skače kao da je mladić!

Autor Nikola Lalović

Treći put ove sezone uspeo je Peter Prevc da upiše podijum i drugo mesto u Lahtiju!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Kakav smo dan imali u Lahtiju! Nakon prvog dana takmičenja u Finskoj gde je pobedu odeo Lovro Kos sada je trijumf pripao Janu Herlu. Ipak čak i pored druge pobede za Herla ove sezone možda je i veća priča bio Peter Prevc koji je treći put ove godine bio drugi. Sjajni veteran koji če na kraju sezone u penziju opet je oduševio. 

Čovek kog koji je pre desetak godina dominirao Svetskim kupom i bio popularan poput Luke Dončića u Sloveniji sada je opet u sjajnoj formi i skakao je 128,5 i 131 metar, ali je na kraju dva boda više imao Herl. Na trećem mestu bio je Aleksandar Zniščol, što je prvi podijum za Poljake ove sezone. 

Ostali smo i u neizvesnosti kada je Svetski kup u pitanju pošto je Rjoju Kobajaši bio peti i smanjio je zaostatak za prvoplasiranim na tabeli Štefanom Kraftom koji je na kraju bio osmi. Naravno mora se pomenuti i 51-godišni Norijaki Kasai koji je opet došao do bodova i bio je 28.

Van druge serije završili su Kamil Štoh, Pjotr Žila, Karl Gajger, Danijel Čofening, ali treba pomenuti da su vremenski uslovi bili jako loši i da je takmičenje trajalo dva i po sata pa su mnogi skakači morali da izvedu skok po jako lošem vremenu. Đovani Bresadola je briljirao u drugoj seriji i pomerio se nagore za 13 pozicija, dok je Manuel Fetner napredovao 12 pozicija. Mladi Konstantin Šmid je pao za 14, Kristofer Sundal za 16 pozicija, Halvor Egner Granerud za 11, a Domen Prevc je eliminisan zbog neispravnog odela.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4