MONDO INTERVJU

"TI MOŽEŠ SA NJIMA POLA SATA EGAL, DA IH IZVARAŠ..." Intervju: Vujin fenomenalan potez, Rojević jedini logičan!

Autor Nikola Lalović

Pred odlučujući meč Lige Evrope između Vojvodine i Kadetena srpski stručnjak i bivši rukometaš Stevan Kurbalija govorio je za MONDO.

Izvor: Mondo / Uroš Arsić / MN Press

Srbija je prošle godine slavila evropski trofej, a sada se nada da jedan naš klub može do nokaut faze Lige Evrope! Nakon što je Vojvodina sa Borisom Rojevićem na čelu osvojila EHF kup prošle sezone ove godine je prošla prvu grupnu fazu Lige Evrope i sada u meču sa Kadetenom u utorak traži pobedu za prolazak u nokaut fazu!

Pred taj meč nekadašnji pivot Crvene zvezde, a sada glavni čovek mlađih kategorija švajcarskog Pfadi Vintertura Stevan Kurbalija govorio je o podvizima šampiona Srbije i šansama crveno-belih u ključnom evropskom meču ove sezone.

"Pratio sam se ih prošle godine u Evrokupu i pogledao tri ili četiri utakmice. Jako mi je drago što jedan srpski klub pokušava da izađe iz tih nekih naših okvira i prezentuje s na evropskom nivou. Što su to neki ljudi prepoznali i počeli da ulažu određena sredstva i što su počeli da dovode prave ljude na prave funkcije", počeo je Kurbalija priču za MONDO.

U međuvremenu, nakon velikog uspeha u Evropi, osvajanja pehara u EHF kupu i velike pobede nad Silkeborgom u Ligi Evrope Boris Rojević je imenovan za novog selektora Srbije.

"Boris Rojević se dokazao već godinama u domaćem prvenstvu i već sada u evropskim takmičenjima. Raditi u našoj ligi gde si apsolutni favorit uopšte nije lako jer si pod velikim pritiskom. On je to sve na dobar način izgurao i ovom prilikom mu čestitam. Postavljen je za selektora, mislim da je to dobar izbor i da je u ovom trenutku on možda i jedino logično rešenje", istakao je Kurbalija i dodao da je Vojvodina napravila pravi potez dovođenjem Marka Vujina na mesto sportskog direktora: "Postavljanje Marka Vujina za sportskog direktora je fenomenalan potez. Lice proepoznatljvio u celom rukometnom svetu sa svojim konekcima i svojim imenom verovatno će dići Vojvodinu na još jedan nivo prepoznatljivossti u tom evropskom nivoiu."

Ove sezone "lale" su uspele da na svom terenu naprave ogroman podvig i dobiju danski Silkeborg, a u "Slanoj bari" su odigrali egal poluvreme sa velikim Flensburgom. Sada im treba pobeda od četiri gola razlike kako bi prošli dalje i naš sagovornik veruje u to!

"Što se tiče rezultata fenomenalna pobeda protiv Silkeborga, odlično poluvreme protiv Flensburga, ali takve utakmice su pravi pokazatelj koliko još fali do tog samog vrha evropskih klubova. Ti možeš sa njima da odigraš na 10, 20, 30 minuta egal, da ih malo izvaraš, ali teško je 60 minuta biti ravnopravan protivnik jer oni brutalno kažnjavaju svaku grešku. Žao mi je što Vojvodina nije kompletna što ima toliko povređenih igrača, žao mi je za malog Dodića za njega sam baš očekivao da taj potez bude baš mala prekretnica u karijeri. Dovođenje Đorđića, Jovice Nikolića bi trebalo da im doda još na kvalitetu i nadam se da će ovu drugu ili glavnu fazu Evropske lige uspeti da završe na drugom ili trećem mestu", završio je Stevan Kurbalija.

Kompletan intervju sa nekadašnjim pivotmenom Crvene zvezde i najavu ključnog meča za ovu sezonu Vojvodine u Evropi pročitajte na MONDU u utorak.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: