Ostali sportovi

BOMBA - IZ SUPERLIGE PRAVO U LAJPCIG: Plaćeno rekordno obeštećenje, bundesligaš hoće u Evropu sa Roganom!

Autor Nikola Lalović

Ovakav transfer se ne pamti u domaćoj ligi, Luka Rogan će sledeće sezone biti jedan od ključnih igrača Lajpciga.

Izvor: MN Press

Vojvodina je upravo dogovorila najveći transfer u istoriji kluba! Mladi 21-godišnji kružni napadač Luka Rogan dogovorio je prelazak u redove nemačkog Lajpciga naredne sezone, a kako prenos "Balkan Handball" tim iz Novog Sada će dobiti 80.000 evra na ime obeštećenja. To je najveći transfer u istoriji kluba. 

Rogan je već nekoliko sezona član prvog tima Vojvodine, a još prošle sezone se izborio za mesto startnog pivota u velikoj konkurenciji Živana Pešića i Aleksandra Kurteša. Ove sezone je ispred Pešića i Nemanje Ratkovića, a osim velikog broja trofeja u domaćim takmičenjima sa "lalama" je osvojio i EHF kup prošle sezone. 

Bio je na korak od sastava Srbije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali je otpao u poslednji čas, a sa juniorskim timom Srbije je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu 2022. godine. 

Bitno je reći da Rogan jednako dobro igra odbranu i napad, ima tek 21 godinu, a Lajpcig ga je primetio u Evropi. Ove sezone je dokazao da može da dominira i protiv timova iz najboljih liga na svetu pa je tako Flensburgu u dva meča Top 16 faze Lige Evrope dao pet golova, Kadetenu iz Šafhauzena osam, a u prvoj grupnoj fali Lige Evrope je Silkeborgu ubacio osam i tri gola, a La Riohi prvo šest pa tri gola.

Na pivotu će on zameniti Miku Laurin Sajeneva koji napušta Lajpcig na kraju sezone, a glavna konkurencija za mesto na crti biće mu poljski dvometraš Maćej Gembala, brat mnogo poznatijeg defanzivnog specijalca Tomaša Gembale. Ove sezone tim iz Istočne Nemačke iga sjajno i osmi je na tabeli sa 21 bodom, a naredne sezone žele da naprave korak više i probaju da se "potuku" za mesto u Evropi.

(MONDO, Balkan Handball, N.L.)

BONUS VIDEO: