Ostali sportovi

SRBIJA OTIŠLA NA EVROPSKO PRVENSTVO! Rukometašice pregazile Tursku u Zrenjaninu!

Autor Dušan Ninković

Reprezentativke Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Seniorska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se krajem godine igra u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj, pošto je u Zrenjaninu savladala Tursku (30:22). Tim slovenačkog stručnjaka Uroša Bregara bio je izuzetno dobro raspoložen u odlučujućem meču i protivniku nije ostavio mnogo šansi da dođe do pobede u prepunoj Kristalnoj dvorani.

Srbija se već sredinom prvog dela meča rezultatski odlepila serijom (4:0) koja je Tursku u potpunosti ostavila bez šansi. Iako je reprezentativkama Srbije bilo dovoljno da na ovom meču osvoje bod, na terenu nije bilo prostora da se kalkuliše - srpske rukometašice igrale su najbolje što mogu, a to pokazuje i konačan rezultat meča. Pogledajte fotografije slavlja nakon pobede:

Kvalifikacije je na prvom mestu završila Crna Gora sa maksimalnih 12 osvojenih bodova, Srbija je druga sa sedam i to je bilo dovoljno za plasman na Evropsko prvenstvo, a Turska će morati da se zadovolji plasmanom kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije i time što je ciklus završila ispred Bugarske, autsajdera u ovoj grupi. Evropsko prvenstvo igraće se između 28. novembra i 15. decembra.

U reprezentaciji Srbije najefikasnije bile su Dunja Radević i Anđela Janjušević, koje su postigle po sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je pet tresla mrežu turske selekcije, a Teodora Veličković četiri. Koliko je srbija bila raspoložena da igra rukomet danas govori i ostatak spiska - Emilija Lazić je postigla dva gola, a po jednom su pogađale Tijana Simić, Tamara Mandić, Edita Nurković, Marija Petrović i Teodora Majkić.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: